2014 – Hästens År, och även Islandshästens År

Date:

 2014 är året då Islandshästarna gör entré på Falsterbo Horse Show. Och inte i form av en kadrilj utan långt mer intressanta happenings är på G. Vad sägs om en grundläggande clinic med Johanna Elgholm och tre ryttare, en Tölt in Harmony-clinic med Ia Lindholm och Denni Hauksson och en passclinic och tävling med Gummi Einarsson som ciceron.

Anna Björnsson visar att den nya banan ska vara alldeles bredvid VIP-läktaren.
Anna Björnsson visar att den nya banan ska vara alldeles bredvid VIP-läktaren.

 Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show lyckades förra året köpa loss en ny bit mark i anslutning till tävlingsplatsen. Den är ämnad som showbana. Anna Björnsson blev tillfrågad om hon ville vara projektledare för den nya banan och hon tackade med glädje ja!

– Meningen är att det ska vara annat än hoppning och dressyr på den nya banan, förklarar Anna för Ishestnews. I år frågade man publiken på Falsterbo Horse Show vad de skulle vilja se utöver de traditionella grenarna. Över hälften av de som svarade ville se…Islandshästar!

– Jag blev glatt överraskad, skrattar Anna, det är ju jättekul!

Onsdag till söndag (9-13 juli) kommer det att vara alla möjliga happenings på den nya banan, publiken kommer att presenteras för olika hästraser och olika spännande inslag. Och som sagt, tre av inslagen är clinics med islandshästar.

I Johanna Elgholms clinic kommer publiken att få se fina hästar och planen är att presentera de olika gångarterna, hur man arbetar med dem och vikten av lösgjordhet.

Ia Lindholm och Denni Hauksson kommer att presentera Tölt in Harmony, och filosofierna kring den nya tävlingsgrenen. Tillsammans med Pether Markne kommer de också att ha ett inslag på dressyrbanan på lördagen, just innan Grand Prix.

Jana Wannius önskade sig att få se och veta mer om flygande pass. Då passar det perfekt med Gummi Einarsson som kommer hela vägen från Östersund för att ha en passclinic som avslutas med en mindre tävling på en 80-metersbana.

– Hela programmet är klart och mitt mål är att det ska bli en återkommande succé.

Även andra töltande raser kommer att vara med på Falsterbo Horse Show. Rocky Mountain Horse, American Saddlebred, Paos Fino, Paso Peruano och töltande travhästar kommer att visa upp sig i en härlig show. Utöver riden tölt är planen att även visa tölt vid hand och framför vagn.Paso Peruano kommer att ha en egen gångartstävling under Falsterbo Horse Show och det blir också en tävling öppen för alla töltande raser. Clinichållare och domare är inget mindre än Walter Feldmann från Tyskland.

Andra spännande inslag är exempelvis en horsemanshipuppvisning. Vallhundar kommer att bjuda på sina färdigheter.

Nu vet vi att Falsterbo Horse Show blir något alldeles extra i år!

Skärmavbild 2014-05-08 kl. 11.02.54

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Spännande utbildningsseminarium på gång. Nya forskningstudier om ryttarens vikt och hästars påverkan på människor

  I januari 2024 kommer Isländska Ridsportförbundets (LH) utbildningskommitté och Horses of Iceland arrangera en serie onlineseminarium på temat ...

“Toppur mår bra, han är pigg och glad”- en pratstund med Jamila Berg

  Ishestnews har fått en pratstund med landslagsryttaren Jamila Berg som så oturligt fick avbryta sin A-final i tölt...

Sadlar – del 2: En sadel som passar ryttaren

I del 1 av vår artikelserie om sadlar koncentrerade vi oss på hur sadeln passar hästen. Nu är...

Isländska barn samlade ihop pengar för att besöka SIHS

  26 barn från lokalföreningen Sprettur på Island har under ett helt års tid haft ett gemensamt mål. Att...