2014 – Hästens År, och även Islandshästens År

Date:

 2014 är året då Islandshästarna gör entré på Falsterbo Horse Show. Och inte i form av en kadrilj utan långt mer intressanta happenings är på G. Vad sägs om en grundläggande clinic med Johanna Elgholm och tre ryttare, en Tölt in Harmony-clinic med Ia Lindholm och Denni Hauksson och en passclinic och tävling med Gummi Einarsson som ciceron.

Anna Björnsson visar att den nya banan ska vara alldeles bredvid VIP-läktaren.
Anna Björnsson visar att den nya banan ska vara alldeles bredvid VIP-läktaren.

 Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show lyckades förra året köpa loss en ny bit mark i anslutning till tävlingsplatsen. Den är ämnad som showbana. Anna Björnsson blev tillfrågad om hon ville vara projektledare för den nya banan och hon tackade med glädje ja!

– Meningen är att det ska vara annat än hoppning och dressyr på den nya banan, förklarar Anna för Ishestnews. I år frågade man publiken på Falsterbo Horse Show vad de skulle vilja se utöver de traditionella grenarna. Över hälften av de som svarade ville se…Islandshästar!

– Jag blev glatt överraskad, skrattar Anna, det är ju jättekul!

Onsdag till söndag (9-13 juli) kommer det att vara alla möjliga happenings på den nya banan, publiken kommer att presenteras för olika hästraser och olika spännande inslag. Och som sagt, tre av inslagen är clinics med islandshästar.

I Johanna Elgholms clinic kommer publiken att få se fina hästar och planen är att presentera de olika gångarterna, hur man arbetar med dem och vikten av lösgjordhet.

Ia Lindholm och Denni Hauksson kommer att presentera Tölt in Harmony, och filosofierna kring den nya tävlingsgrenen. Tillsammans med Pether Markne kommer de också att ha ett inslag på dressyrbanan på lördagen, just innan Grand Prix.

Jana Wannius önskade sig att få se och veta mer om flygande pass. Då passar det perfekt med Gummi Einarsson som kommer hela vägen från Östersund för att ha en passclinic som avslutas med en mindre tävling på en 80-metersbana.

– Hela programmet är klart och mitt mål är att det ska bli en återkommande succé.

Även andra töltande raser kommer att vara med på Falsterbo Horse Show. Rocky Mountain Horse, American Saddlebred, Paos Fino, Paso Peruano och töltande travhästar kommer att visa upp sig i en härlig show. Utöver riden tölt är planen att även visa tölt vid hand och framför vagn.Paso Peruano kommer att ha en egen gångartstävling under Falsterbo Horse Show och det blir också en tävling öppen för alla töltande raser. Clinichållare och domare är inget mindre än Walter Feldmann från Tyskland.

Andra spännande inslag är exempelvis en horsemanshipuppvisning. Vallhundar kommer att bjuda på sina färdigheter.

Nu vet vi att Falsterbo Horse Show blir något alldeles extra i år!

Skärmavbild 2014-05-08 kl. 11.02.54

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...
sv_SESvenska