Powergaits – organisationen som gillar att göra en extra twist på tävlingarna

Date:

Tack Alexandra Jörnegren för text och Caroline Pettersson för bilder!

Denna gång testar vi på att göra en cup i 3 delar med lagtävling.
Idag, 9e september, gick deltävling 1 av stapeln på Ensta ovalbana utanför Södertälje.
Nu var det enbart gångartsgrenar som stod på schemat och det är hela 9 lag som har anmält sig, Vilket vi är otroligt glad över!
47 ekipage kom till start och tävlingen höll på i knappt 5 timmar med lunchpaus. Det var 3 st. A-finaler där vi valde att plocka in 7 ekipage istället för 5.

Paloma Eklund vann V5 för yr/barn och hennes lag ligger 3a just nu. Foto: Caroline Pettersson

Vi har haft tur med vädret, regn under natten, för att sedan bli fint väder och vid prisutdelningen av sista finalen kom dom första regndropparna.
Cafeterian har haft fullt upp, en hel del publik, hejarop till sina lagkompisar och fina hästar på banan… En toppendag helt enkelt!

Nästa deltävling kommer det bara vara töltgrenar i ett ridhus i slutet av januari/ början av februari, var och när blir färdigt i veckan som kommer.
Deltävling 3, den stora finaldagen går av stapeln den 24 mars blir på Runstens fina anläggning som ligger ca 3 mil utanför Södertälje. På finaldagen kommer alla grenar att finnas och vi kommer kora laget som blir cupvinnare.

Vad tävlar lagen om? Förutom den väldigt prestige fyllda titeln som lagcup vinnare och supersnygga bröstor till hästarna så vinner man samtliga pengar som det kostar att anmäla sitt lag med. Dvs 300kr ifrån 9 lag.

Topp 3 såhär långt i lagtävlingen ser ut såhär;

1, Team Vågsjö
2.Team Stegra
3. Fantastic Four

Vinnare i v2, Marie Carlsson, hennes lät leder även lagtävlingen just nu. Foto: Caroline Pettersson

Idén om lättsamma halvdagstävlingar, med antingen gångartsgrenar eller töltgrenar, kommer ifrån Island och vi har fått massor med bra feedback, Mer sånt i vårat avlånga land!

Vill också passa på att säga att man inte måste vara med i ett lag för att komma och tävla denna cup, alla är välkomna! Och för er som missat detta med lagtävling så finns än chans att hänga med. Vill du veta mer så besök gärna hemsida: www.powergaits.se. Eller våran Facebook sida ”Powergaits”.

Ann-Kristin Petterson och sin hingst Eldon fra Hakoti vann F2. Foto: Caroline Pettersson

Share post:

Related articles

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...