Ridglada svenskar!

Date:

Kajsa och Fredrik på ridresa.
Glada svenskar med lös flock

Ishestnews träffade på ett gäng svenskar som är ute på ridresa på Island. Med lös flock i strålande solsken var det glada miner och muntra tongångar i gruppen.
-Det är som att köra trimmad moppe, säger Mia Berg från Västerås.
-Hästarna är så okomplicerade och går fram på ett annat sätt än man är vad vid, forstätter hon. Gruppen har varit ute på en fem dagars tur med lösa hästar med sig och de har haft sol och värme varje dag. De ridglada svenskarna är imponerade över islandshästens förmåga att arbeta och ta sig fram i det islänska landskapet.
-Det är total avkoppling. Det enda som gäller och spelar någon roll är det som händer här och nu. Man har inte en tanke på vardagliga “problem” som vad vi ska ha för middag på fredag. säger Kajsa Dahl från Järfälla och forstätter:
– Det är fart och fläkt. Hästarna är så otroligt duktiga och säkra på foten. Jag tycker det tar fram hästarnas bästa sidor att vara ute på det här sättet.
-Det är lite cowboykänsla över det hela, fyller Marita Ekman från Täby i  innan gänget och löshästflocken rider i väg längs den snirklande ridstigen vid bergskammen.

 

Share post:

Related articles

Ny häst till Linnea Blomgren

 I somras såg vi henne bli Svensk Mästare i PP1 Stilpass Young rider tillsammans med Brodir fra Slippen....

Redan som åttaåring visste hon att hon ville träna och tävla. Intervju med Minna Gustavsson.

Redan när hon var åtta år och knappt nådde ner till stigbyglarna visste hon att hon ville träna...

Snart dags för anmälan till Worldtoelt 2024

World Toelt är världens största inomhusevent för islandshästar och den 23-24 februari 2024 slår danskarna  upp portarna till...

Svenskägda avelsgården Prestsbæ är nominerad till Årets uppfödare på Island

Nu är det klart vilka avelsgårdar på Island som är nominerade till titeln Årets uppfödare. Utöver svenskägda gården Prestsbær...