Ridglada svenskar!

Date:

Kajsa och Fredrik på ridresa.
Glada svenskar med lös flock

Ishestnews träffade på ett gäng svenskar som är ute på ridresa på Island. Med lös flock i strålande solsken var det glada miner och muntra tongångar i gruppen.
-Det är som att köra trimmad moppe, säger Mia Berg från Västerås.
-Hästarna är så okomplicerade och går fram på ett annat sätt än man är vad vid, forstätter hon. Gruppen har varit ute på en fem dagars tur med lösa hästar med sig och de har haft sol och värme varje dag. De ridglada svenskarna är imponerade över islandshästens förmåga att arbeta och ta sig fram i det islänska landskapet.
-Det är total avkoppling. Det enda som gäller och spelar någon roll är det som händer här och nu. Man har inte en tanke på vardagliga “problem” som vad vi ska ha för middag på fredag. säger Kajsa Dahl från Järfälla och forstätter:
– Det är fart och fläkt. Hästarna är så otroligt duktiga och säkra på foten. Jag tycker det tar fram hästarnas bästa sidor att vara ute på det här sättet.
-Det är lite cowboykänsla över det hela, fyller Marita Ekman från Täby i  innan gänget och löshästflocken rider i väg längs den snirklande ridstigen vid bergskammen.

 

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...