Mästare Mette Mannseth

Date:

mette
Mette med sin hingst Háttur. Foto: Sigrún Ólafsdóttir/ordförande i FT.

 

I går blev den framgångsrika tränaren och ridläraren Mette Mannseth godkänd på Félag Tamningamannas mästarexaminering som hon avlade på Hólar. Tillsammans med sina egenuppfödda hingstar Hnokki och Háttur frá Þúfum klarade Mette ”mästarprovet”. Själva provet går ut på en uppvisning på ovalbanan där aspiranten b la ska visa upp hästens alla träningsnivåer, allt från avpändhet till ökat tempo (pass) med en femgångshäst liksom en 30 minuter lång clinic med ett specifikt ämne som i förväg ska vara godkänt av domarnämden.
Mette hade valt ämnet böjlighet. Att vara mästare  är den högsta graden man kan ha inom islandshästutbildning i världen och det är bara 6 personer som klarat proven och ingår den unika skaran sedan tidigare: Eyjólfur Ísólfsson, Reynir Aðalsteinsson, Benedikt Líndal, Sigurbjörn Bárðarson og Þórarinn Eymundsson.

För att få avlägga provet måste man ha arbetat professionellt med träning av hästar i minst 12 år, ha undervisat på högsta nivå i minst 8 år, publicerat artiklar om ridning och träning i väl ansedda tidsskrifter och ha avlagt alla tidigare prov inom Félag Tamningamanna.
Examinatorer  var Anton Páll Níelsson, Eyjólfur Ísólfsson og Benedikt Líndal. Vi på Ishestnews önskar Mette ett stort grattis till en mycket välförtjänt titel!

 

 

Share post:

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska