Ett ögonblick…. Hulda Gústafsdóttir

Date:

 

image

 

 

som red hem en storartad seger i fyrgång i VÍS mästarcup i förra veckan

Kan du berätta lite om din häst Askur frá Laugamýri?

Askur är en 7-årig hingst efter Stáli frá Kjarri och Krafa frá Ingólfshvoli som är efter Dynur frá Hvammi. Jag träffade honom för första gången i mars 2015 och sedan dess har jag haft honom. Våran första tävling var Reykjavik mästerskapen i maj 2015 där han gick på 7.10. Askur är en otroligt positv häst och han har väldigt lätt för sig samtidigt som han är mjuk och smidig. Han är också en glad individ och det är en mycket viktig egenskap för en tävlingshäst. Så har han jämna och bra gångarter som fortfarande är under utvecklig.

På vilket sätt har du förberett er inför tävlingssäsongen 2016?
Askur fick ingen traditionsenlig höstvila utan vi arbetade tillsammans hela hösten. Han var inte i hård träning men jämn och vi satte stort fokus på hans kropp. Att jämna ut oliksidighet och stärka hans överlinje och få honom mjuk, stark och nöjd. Det gav resultat och han gick väldigt lätt i fyrgången nu och han var inte särskilt trött efter kvällen.

Hur var känslan efter ritten i uttagningen?

Den var otroligt bra! Jag visste att jag inte hade gjort några missar, jag lade vikten på att rida ett säkert program utan onödiga chansningar så jag hoppades på att komma till final och jag visste att jag då skulle behöva minst 7,30 för en finalplats. När jag hörde första poängen på 8,0 tappade jag hakan, jag blev så glad!

Hur lyckas man rida till 7,87 i en fyrgångsuttagning i början av säsongen?

Det handlar om en blanding av en bra häst som är väl förberedd på sin uppgift, bra stöd från min man Hinrik Bragason och rätt tajming. Det gick så bra för att både jag och hästen ansträngde och koncentrerade oss men det var en seger baserat på arbete! Men ingen slump, det kan man inte säga.

Vad är målet och planerna för er som ekipage nu under 2016?

Jag och Askur håller just nu på att förbereda oss för nästa tävlingsgren i mästarcupen som är gaedingadressyr. Det är en mycket krävande tävlingsgren och vi ska göra vårt bästa även där. Jag funderar även på att starta med honom i tölten. Efter detta är det vårens och sommarens tävlingar och tiden får utvisa på vilka av dem vi kommer delta. Det är inte bra att planera för mycket utan ta det lite som det kommer.

Huldas och Askurs uttagning finns att se här.

Vi på Ishestnews önskar Hulda ett stort grattis till den fenomenala fyrgångssegern och önskar henne lycka till i fortsättningen!

 

 

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...