2017 års upplaga av Meistaradeild

Meistaradeild också kallat ”Champions Leauge” för elitryttare på Island har släppt sitt program. Tävlingen sträcker sig över två månader, har åtta deltävlingar alltså tävling varannan vecka. Mediabevakningen är hård och förutom att det sänds i isländsk TV så livestreamas även hela eventet och man kan köpa ett paket där man kan se hela tävlingen vart man än är i världen. Förutom detta är det en tävling med väldigt familjär stämning, mycket teamspirit och varje deltävling känns som en fest.

De olika lagen sammarbetar och väljer ut vilken/vilka ryttare som ska delta i varje deltävling. Lagen som är med Auðsholtshjáleiga/Horseexport, Ganghestar/Margrétarhof, Gangmyllan, Heimahagi, Hestvit/Árbakki/Svarthöfði, Hrímnir/Export hestar, Lýsi/Oddhóll/Þjóðólfshagi och Top Reiter. Mer om vilka som rider i de olika lagen kan du läsa på http://www.meistaradeild.is/lidin

För den som vill se denna hästfest är programmet:

9 februari 18.30 V1 fyrgång
23 februari 19.00 Gæ∂ingafimi
9 mars 19.00 T2 Tölt
23 mars 19.00 F1 femgång
1 april 13.00 PP1 Stilpass och 150 m speedpass
7 april 19.00 T1 samt pass

Och omm du är intresserad av att titta på Meistaradeild men inte känner för att åka till Island kan du följa hela tävlingen på http://livesports.is/. OBS! Kom ihåg att schemat är angett enligt isländsk tid.

Tävlingarna sker inomhus i de olika klubbarnas ridhallar.
Tävlingarna sker inomhus i de olika klubbarnas ridhallar. ”Champions leauge” i T2 2016
Full fart i femgången
Full fart i femgången under tävlingen 2016