Prins från Knutshyttan såld till Tyskland

Date:

Foto: Mirjam Horn

Prins från Knutshyttan är såld till Tyskland. De nya ägarna heter Silvia och Dieter Becker och har gården Grenzlandhof.

   – Det är blandade känslor, förklarar Gardar Gislason. Han åkte redan i april för att verka som avelshingst på gården Grenzlandhof och efter någon månad fick jag en förfrågan om de gick köpa honom. Så Prins blev kvar på gården i Södra Tyskland.

Prins (e. Flipi från Österåker u. Nótt från Knutshyttan ue. Baldur frá Bakka) är bedömd till 8.81 med 8.88 för exteriör och 8.75 för ridegenskaper.

Han har också 1:a-pris för avkommor med denna motivering: “Prins lämnar stora och ståtliga avkommor med välmejslat och torrt huvud, men det är ibland något långt. Halsen är enastående, lång, rest och smidig med en hög manke. Rygglinjen är bra men korset är ibland takformat. Avkommorna är exceptionellt högbenta och lättbyggda med relativt bra benkvalitet och hovar. Man och svans är under medel. Avkommorna har bra resning och vacker hållning. Takten i tölt är oftast bra och de har stora steg i traven, som ofta är begränsad i tempo. De flesta avkommorna har pass och den är ofta säker, men inte snabb. Avkommorna har bra sakta galopp med bra takt och de har även bra tempo i galopp. Skritten är taktsäker och energisk. Prins lämnar stora och ståtliga avkommor med enastående framdel och proportioner. De är välresta med bra hållning under ryttare och vägvinnande rörelser. Han får elitpremie för sina avkommor.”

2011 vann han världsmästartiteln för avelshingstar 7 år och äldre.

Prins har 238 avkommor.

 

Share post:

Related articles

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...