Free Porn

Mikrofoner hjälper avelsdomarna att höra takten

Date:

 

Mikrofonen. Foto: ishestnews.se

På Island har man i år provat att placera ut två  mikrofoner brevid banan på alla avelsbedömningar. Detta för att hjälpa domarna att höra och avgöra takten i gångarterna som bedöms. Detta kan vara till hjälp framförallt i de allra snabbaste tempona och till hösten ska man utvärdera resultatet. 

Här är det tvåtakt och sväv! Foto: ishestnews.se

-Örat är bättre än ögat på att bedöma takt, säger Gunnar Reynirsson, som nyligen utfört en grundlig studie om islandshästens rörelsemönster i tölt och pass som presenterats vid Islands Lantbruksuniversitet Hvanneyri. Vid studien användes höghastighetskameror som även mätte hästarnas benförflyttning, steglängd och stegfrekvens. sväv, takt samt avstånd och nedslag mellan fram och bakben. Samtidigt dömde två avelsdomare samma hästar “med ögat”. Man jämförde sedan de tekniska resultaten med de poäng domarna satt med ett gott resultat överlag.
-Det är viktigt att islandshästsporten drar nytta av den nyaste och bästa tekniken som finns att tillgå och ligger i framkant vad gäller forskning och utvecklig. Det kommer att gynna både effektivitet och respekten för sporten på alla sätt, säger Gunnar. 

Ishestnews kommer publicera en längre intervju med Gunnar där han grundligt går igenom hur rörelsestudien gick till. 

 

Share post:

Related articles

Christina med Nori vann T2. Beatrice och Hördur på andra plats.

Ledande Hans Christian Løwes häst Falinn fra Vivildgård blev övertaggad i finalen och de valde att utgå. Istället...

Junioren Saga med Snekkja vann T2 för Juniorer och young rider

Det är fascinerande att se hur stabilt hästarna går i tygelsläppet i A-finalen i T2 junior och young...

Kraftfullt beskriver A-finalen i T1. Vinst till Katie och Salvar!

Katie Sundin Brumpton med Salvar frá Klukku gjorde en fantastisk final i T1. Vilken kraft. Så snyggt! De fick hela 8.83...

Danmark tog segern i T1 Young rider genom Mathilde oxh Taktur

Eftermiddagens första final var A-finalen i Tölt T1 YR. Vinsten gick till Mathilde Storgaard Mehlsen med Taktur frá Vakurstödum med poängen 7.28....