Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com

Svenska Emilia meduppfödare till årets högst bedömda fyrgångssto

Date:

Svenska Emilia Staffansdotter och Ingimar Baldvinsson har uppfödning och stor verksamhet i Hólaborg.

Halldóra frá Hólaborg är årets högst bedömda fyrgångssto med 8,62 totalt. Hon fick 9,5 för tölt, trav, ridbarhet och form samt 9,0 för galopp och långsam tölt. Det gör 8,66 för ridegenskaper eller 9,33 utan pass! Halldóra är efter Leiknir frá Vakursstöðum och undan Gefjun frá Litlu-Sandvik. Vi fick en pratstund med Emilia för att få veta mer om detta fantastiska sto.

Emilia och Ingimar, grattis till Halldóras makalösa bedömning! Kan ni berätta lite om henne och hennes bakgrund?

-Tack så mycket, vi är väldigt glada och stolta. Halldóra föddes här i Hólaborg 2016. Hon är undan ett sto som sedan tidigare hade gett bra tävlingshästar och vi betäckte henne med Leiknir frá Vakurstöðum som varit en favorit hos oss båda efter att ha fått prova honom.

Hur har ni lagt upp hennes träning?

-Halldóra har tränats kontinuerligt sedan hon var 3-4 år och har tävlats på högsta nivå i V1 sedan hon var 6 år. Det här är hennes tredje år på tävlingsbanan och hon och Jón Ársæll har fått upp till 7,47 i uttagningspoäng. Det är alltså 4 års träning av professionella ryttare som har tagit oss dit vi är.

Halldóra som föl. Lägg märke till den högt ansatta halsen.

När förstod ni att hon skulle bli så bra?

-Hon visade redan första vintern att hon hade stor talang. Annie Ivarsdóttir töltsatte henne och tränade inför visning. Halldóra var oroligt lättlärd och modig. Som 4-åring fick hon en fin bedömning som fyrgångare där hon fick 8,5 för nästan allt. Det är väldigt unikt att en så ung häst är så jämn. En av hennes absolut bästa egenskaper är hennes huvud, hon är inte rädd för någonting, en otroligt självständig och stark individ.

Halldóra in action. Ryttare är Jón Ársæll Bergmann som även visade på avelsvisningen i går.

Vad är framtidsplanen för henne?

-Nu kommer Halldóra att bli avelssto i Hólaborg. Halldóra är en ren fyrgångare med CA anlag. Hennes egenskaper som tävlingshäst är väldigt värdefulla och vi ser fram emot att lära känna hennes avkommor. Vi har betäckt henne men inte gjort ultraljud än. Om det inte har tagit sig så kommer vi förmodligen att vänta till nästa år. Valet av hingst föll på Hrókur frá Skipaskaga som var högst bedömd 5-åriga hingst på Landsmót. Hrókur är hela 152 cm och har en genomgående fin bedömning som vi tror passar Halldóra, avslutar Emilia.

Share post:

Related articles

Lyckat Stormurmästerskap

  I helgen gick Stormurs årliga mästerskap av stapeln. Vädret visade sig från sin bästa sida och det var...

Att läsa Ishestnews blir fritt igen!

Vi på Ishestnews har haft semester. Och när man har semester hinner man tänka! Så här är det: Sandra på...

Nytt BLUP ute

I morse presenterades den nya och uppdaterade BLUP:en på Worldfengur.

Nytt världsrekord i 150 m pass

FEIF har nu godkänt Konráð Valur Sveinsson och Kjarkur frá Árbæjarhjáleigas tid på 13,46 sek. i 150 m...