Blir det VM 2021? Arrangörerna hoppas på ett av tre möjliga scenarier.

Date:

Än är det osäkra tider i och med covid och vaccineringarna har ju inte kommit igång i den omfattning vi hoppats på. Arrangörerna för VM berättar att de ändå ser framåt och arbetar efter tre olika scenarier.

 

  1. Ett traditionellt VM med mellan 5000 och 8000 åskådare som hejar på sina favoriter. Såklart är det här önskescenariet helt beroende av vad Danmark och övriga Europa har för restriktioner. Arrangörerna måste i relativt god tid se att restriktionerna minskar. Man kommer även att se hur de danska musikfestivalerna löser publiksituationen.
  2. Ett VM med bara högst 2500 åskådare. Även detta är såklart helt beroende av både lokala och mer internationella restriktioner.
  3. Ett VM utan publik som livestreamas. För att kunna genomföra ett sådant VM krävs att åtminstone 500 personer får samlas på samma plats. FEIF räknar med att så många människor kommer att vara på plats när ryttare, hästskötare, domare och övrig personal räknats in. 

 

 

Danni och Hulda, en alldeles särdeles snabb kombination
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

 

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....