Hjälp oss komma på idéer! Ishestnews behöver råd!

Date:

Fån VM i Holland 2017. Nu laddar vi för VM i Berlin.

I maj 2012 kom det första reportaget ut på Ishestnews. Sandra Marin Stefánsson på Island och Yvonne Benzian i Sverige hade bestämt sig för att göra en svensk nyhetssajt kring islandshästen som vi båda älskar.

Planen var att med god journalistik göra reportage om stort som smått inom islandshästvärlden.

För några år sedan hade vi också turen att den fantastiska fotografen Sofie Lahtinen Carlsson ville vara med i vårt team.

Eftersom vi bara är tre personer som driver Ishestnews på vår fritid är vi också beroende av att personer i olika delar av landet skickar in reportage och referat från tävlingar och annat.

Flera gånger har goda vänner ställt upp som assistenter på de stora tävlingarna.

Ni förstår, det är som att balansera på slak lina.

Vårt första reportage någonsin var ett reportage i tre delar från ett besök hos Ia och Denni. Sedan dess har vi vuxit till vad vi tror är Sveriges största sajt kring islandshästen.

Vi har rapporterat från varje SM, NM, VM och Landsmót sedan 2012. Och vi har bjussat våra läsare på all rapportering.

Under finaldagarna har vi haft över sju tusen unika läsare inne varje dag. Under senaste Landsmót slog vi rekord; tolv tusen unika läsare under en enda dag!

I år har vi varit på SM och förbereder oss som bäst för VM i Berlin.

Flera annonsörer har stöttat oss, det är vi så glada för och vi har fått rapporter från vissa av dem att försäljningen ökat rejält efter att de synts på Ishestnews.Vi är inte förvånade, för med en så stor och dedicerad läsekrets som vi har, når annonsören lätt målgruppen.Men även när vi haft som flest annonser har de bara täckt ungefär en fjärdedel av kostnaden för sidan. Vi har med andra ord betalat ur egen ficka.

Nu fungerar det inte längre. Det är inte försvarbart att själva betala för resor, utrustning och annat. Vi har nått klippans kant. På något sätt måste vi ändå gå runt ekonomiskt. Så nu kommer en fråga till er, kära läsare.

Hur gör vi? Har ni några förslag till oss hur vi skulle kunna få in tillräckligt med pengar för att inte själva behöva betala för vårt arbete. Vi vill så gärna fortsätta att driva Ishetnews.

Kom med massor av förslag!

 

Antingen i en kommentar här eller via mail: yvonne@distinct.se

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...