8,61 för tölt på is i Holland!

Date:

Under lördagen har en stor tävling i Holland i avgjorts. Tävlingen Ice Horse Eindhoven är en internationell tävling som går på en ovalbana gjord av is. Banan är 400 m och det tävlas både i fyr- och femgång. I fyrgången visas tölt, trav och ökad tölt och i femgången visas tölt, trav och pass. Dessutom rids det T1, T2 och speedpass.

Poängen i finalerna var skyhöga och samtliga vinnare hade en poäng på över 7.0, i T1 tog Jóhann Skúlason och Thór-Steinn frá Kjartansstöðum hem en jordskredsseger med hela poängen 8,61(!) mot andra pristagaren Styrmir Árnason och Fjölnir frá Stra∂artungu som fick poängen 7,50.

Johánn och Thor-Steinn! 8,61 i tölt T1! Foto: Alexa Maxrath

Värt att nämna är också att Julie Christiansen tävlade svenskfödde Divar från Lindesnäs och tillsammans vann de femgången med poängen 7,67 och en snittpoäng på 8,0 för tölt. Nedan kan ni se en video av Divar på is. I startfältet fanns det tre svenska ryttare: Katie Sundin Brumpton, Charlotta Gripenstam och Johanna Häggman. Katie, som tävlar för Finland, slutade på en femte plats i fyrgång tillsammans med Halastjarna frá Vorsabæ II. De fick den fina poängen 7,39. I fyrgången vann Catherina Müller och Fiskur vom Petersberg med poängen 8,28. Samtliga resultat från Ice Horse Eindhoven finns på http://www.icehorseeindhoven.nl/live/index.html

Share post:

Related articles

Sofia Hallin ponders – A sensitive, calm or just misunderstood horse and what is the difference between Sweden and Iceland?

I got a question about what are the biggest differences between the horses that come from Iceland and...

Interview with Elsa Mandal Hreggvidsdottír about becoming an international breeding judge

Yesterday we congratulated Elsa Mandal Hreggvidsdottír for becoming one of 29 international breeding judges. Today we got...

Bella's riding practice week 11: Now it's galloping! Vary tempo and stride length.

The world's most beautiful gait - gallop. It also does so much good for our horses. This exercise teaches…

Congratulations to Elsa Mandal Hreggvidsdottír who is now an international breed judge within FEIF

Congratulations Elsa that you are now a breed judge within FEIF. There is a lot of hard work behind it to manage...
en_USEnglish