VM2019: Mycket svenskt under onsdagen

Date:

Onsdagen kommer det bli tätt med intressanta ekipage att följa på VM. Inte bara för att det är VM utan det är även många svenska ekipage med och tävlar. Vi på Ishestnews råder er starkt att inte ta sovmorgon (eller om semestern är över – kanske just att ta “sovmorgon”): Tävlingarna startar kl 09.00 med femgång och först ut av alla är Katie Sundin Brumpton med Símon frá Efri-Rauðalæk. Under VM tävlar de för Finland, men till vardags är Katie verksam i Sverige. Därefter följer Vignir Jónasson och Viking från Österåker som start nummer fyra. Som startnummer sju har vi en av våra femgångs-young riders Elsa Teverud som rider sin Kopar frá Sunnuhvoli.

Vi ser fram emot att se bland andra Vignir och Viking…
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
…och Elsa och Kópar samt många fler!
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I startgruppen som tar plats klockan 10.00 kommer vi få se Caspar Hegardt och Oddi från Skeppargården ta plats på banan. Efter det är det dags för de sexåriga avelshästarna – klockan 11.35 är det Tíbra från Knutshyttan som gör sin första visning. Klockan 13.05 är det Visir från Tavelsjös tur att visa upp sig. Klockan 13.30 är det sedan dags för startgrupp nummer tre i femgång. Där kommer bland annat Pierre Sandsten Hoyos rida Búi frá Húsavík men de representerar nu mer Österrike. Därefter har vi som hejar på Sverige en liten andningspaus fram tills klockan 15.30 då det är dags för startgruppen där Isa Norén tillsammans med Hektor från Bråtorps Gård att tävla om en finalplats bland young riders. I startgruppen därefter, som börjar 16.30, får vi se Magnús Skúlason och Valsa från Brösarpsgården.

Magnús och Valsa under förra VM.
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Framåt eftermiddagen/kvällskvisten bjuds det dessutom på sjuåringarnas första omgång av ridbedömning. Våra hålltider för våra fantastiska avelshästar i den åldersgruppen är 18.25, då Garrdís från Solbacka visas samt 19.25 då Fengur från Backome visas på banan. Vi har med andra ord en fantastisk heldag att se fram emot under onsdagen, dessutom kommer Ishestnews äntligen fram och kan rapportera live på plats.

Isa Norén och Hektor från Bråtorps gård
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Tibrá från Knutshyttan
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...