Utveckling av balm för mugg och läderprodukter -Enkät

Date:

 

Såriga karleder. Foto: Sandra Marin.

Ishestnews fick en förfrågan frän isländskan Arna Yr Arnardóttir  som jobbar på sitt examensarbete. Arna vore tacksam om ni kära läsare kunde ta er ett par minuter och fylla i enkäten nedan. 

Isländska företaget Urðarköttur är beläget i Sydra-Skörðugil på Island och driver minkfarm. På Sydra-Skörðugil har man även avelshästar, ridhästar och träning i årtionden. De personer som driver Sydra-Skörðugil har beslutat att kombinera sina kunskaper om dessa två aspekter av jordbruksmetoder och utveckla balm från minkfett för att behandla mugg, torra sår och lädergrädde för sadelmakeri. Den bifogade enkäten presenteras för att bättre förstå konsumenternas vanor och behov av hästen. Undersökningen är också en del av det projektet där Arna Yr Arnardóttir arbetar med sitt examensarbete på Island, om hur man kan använda biprodukter som faller till, som tidigare har blivet grävda ner eller uppeldade. Detta för att utveckla arbetet inom lantbruket till mer miljömässigt och natur vänligt.

Frågeformulär:  http://tinyurl.com/nlkthqk

Jag ser fram emot att höra ev er!

Arna Ýr.

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....