Stjärnspäckat i World Tölt Flyinge

Date:

Det är en stund kvar, men redan är det många stjärnryttare anmälda till World Tölt Flyinge som kommer hållas för första gången i år. Evenemanget har hållits i 10 år i Odense och med den expertisen förväntas tävlingen i Flyinge bli en riktig fest. Bland annat kommer det att bjudas på en hingstshow, ryttare i världsklass, prispengar till de vinnande ekipagen och för besökarna kommer det finnas en marknadsgata att sträcka benen på. Under 2018 kommer tävlingen expandera ännu mer och lanseras i Tyskland, vilket då kommer ge den tre tävlingar, Sverige, Danmark och Tyskland.

Regerande svenska mästare i F1, Magnús och Hraunar står med på deltagarlistan. Foto: www.toltaren.com

Några av de ryttare som kommer tävla i Flyinge i år är bland annat regerande nordiska mästarinnan Helena Kroghen på sin vackra Kavaler fra Kleiva, Katie Brumpton och Dros fra Kuuma, Unn Kroghen tillsammans med Hrafndynur frá Hákoti. Magnús Skúlason kommer rida Noi från Brösarpsgården som under 2016 reds i landslaget av Josefin Birkebro. Dessutom kommer han ta med den välmeriterade hingsten Hraunar frá Efri-Rau∂alæk. Vignir Jonasson kommer också delta med den egenuppfödda hingsten Gladur från Sundabakka som blev årets högst bedömda femåriga hingst 2016.

Evenemanget kommer hålla på 14-15 april.

Helena och Kavaler
Foto: www.toltaren.com
Katie under Vm 2015
Foto: Ishestnews.se

 

Gladur och Vignir. Foto: www.toltaren.com

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...