Spännande landskamp och toppryttare på SIHS

Date:

Magnús Skúlason. Foto: Jessica Stene.

Mästare, medaljörer och stora profiler  – alla kommer de vara på plats. Även bland islandshästarna får vi ett otroligt startfält inför årets tävlingar. Se tölt och pass av världsklass i en unik tävling skapad för SIHS och Friends Arena.

Årets tävlingar bjuder på en spännande internationell landskamp mellan Sverige, Danmark, Island och Tyskland med två ekipage från varje land, ett 4-gångsekipage och ett 5-gångsekipage. Fyra länder och åtta ekipage.

I täten för det svenska laget är  guldryttaren och världsrekordinnehavaren  Magnus Skúlason med sitt egen uppfödda sto Valsa från Brösarpsgården. För Danmark kommer vi bland annat att få se Julie Christiansen och Veronika Rauch, med Garpur från Höjgården, med brons medalj från Danska Mästerskapen
Från Island kommer  Johann R Skúlasson mångfaldig världsmästare i tölt samt Olil Amble,  brons medaljör från Nordiska Mästerskapen på sin uppfödning Àlffinur frá Sydra-Gegnishólum.
Lisa Drath från Tyska VM-laget är också på plats i det fantastiska startfältet. Som partner i 4-gång kommer Jolly Schenk med guld i 4-gång från VM  i Holland. Både Lisa och Jolly  toppar i världsrankingen på islandshäst just nu.

Tävlingsryttare för Sverige:

5-gång: Magnus Skulasón på Valsa

4-gång: Vignir Jónasson på Ivan

Missa inte! Islandshästtävling SIHS, Friends Arena fredag eftermiddag 1 december 2017 för program och biljetter se här

 

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....