Säsongspremiär för RD Events utomhustävlingar

Date:

 

Tack Rebecca Benje Holmström för rapport!

Idag den 18:e april anordnade RD event sin första utetävling för säsongen, en nivå 4 tävling med Jennie Philippsson, Karin Gunnarsson och Thorir Steindorsson som domare. Vädret var på topp liksom banan på Margarethehof. Det var väldigt fina ritter trots tidig säsong . Filippa Montan på sin Röst briljerade i V1 på 6.90. F1 vanns på 6.10 av juniorryttaren Kajsa Lundgren på Herakles från Stormsund . Vi hade även digital tid i P2 med ett nytt system från USA som även visar mellantider. Den klassen vanns av Aidan Carson på Odinn from Inchree på 7.98. Aidan vann  även V5 Fyrgång med Frostros från F, 6.20.

I topp i V2 Fyrgång kom Sebastian Benje med Meistari från Lindarbakka, 6.20. 

i F2 Femgång knep Sabina Svärd oh Isak från Stenbjar den blågula rosetten med 5.90 och i T8 Tölt var det Emmi Svärd och Ögri från Kruagården som vann med 5.50. Alexandra Pettersson och Hrekkur från Hestwite vann T7-Tölt med fina 6.93. 

T2 Tölt vanns av unga Ida Lindkvist och Mökkur frá Stóru-Ásgeirsá, 5.40. Camilla Olofsson och Dagur från Brösarpsgården knep T4 Tölt med 6.03. I T3 Tölt fick Juliane Klink och Limbo från Änghaga 5.70 och därmed segern.

 

Fullständiga resultat finns på Facebook under Icehorseevent.

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....