Nytt tränarpar i Sverige

Date:

Vigdís och Eyjólfur med sin dotter. Bilden är tagen på Landsmót efter Vigdís succéuppvisning i speedpass där hon vann på stoet Vera frá Þórodsstöðum. Foto: Bjarni/Mbl.is

Det rutinerade och framgångsrika tränarparet Vigdís Mattíasdóttir och Eyjólfur Þorsteinsson har nyligen kommit till Sverige. Närmare bestämt till Eskilsby Gård utanför Göteborg.

Eyjólfur tillhör sedan många den yttersta isländska ryttareliten och han har ett stort antal mästartitlar i bagaget, b la har han vunnit VM och är regerande isländsk mästare i fyrgång V1. Eyjólfur har även arbetat som ridlärare på Hólar. Vigdís kommer från en känd isländsk ryttarsläkt, hon är lillasyster till den framgångsrike ryttaren Sigurður Mattíasson “Siggi Matt”. Även Vigdís har haft många år som framgångsrik ryttare, nu senast med ett Landsmótsguld i speedpass. Både Vigdís och Eyjólfur är utbildade tränare och ridlärare från det isländska hästuniversitetet Hólar.

Hur kommer det sig att ni valde att flytta till Sverige?

-Eyjólfur har alltid rest runt under höstarna för att hålla kurser. Eftersom jag har studerat på heltid har jag inte haft möjlighet att följa med honom förrän nu. Förra hösten fick vi ett erbjudande och vi bestämde oss för att prova. Vi stannar åtmistone fram till december.

Hur ser eran verksamhet ut?

-Vi tränar hästar i stallet där vi jobbar och har kurser och lektioner för folk här och i omnejden. Vi ville bo nära en flygplats eftersom Eyjólfur undervisar så pass mycket runtom i Europa.

Kommer ni att ta med er några hästar till Sverige?

-Ja. ett 7-årigt fyrgångssto som vi deläger som heter heter Álfrún frá Vindási. Hon har 9.0 för tölt på avelsbedömning och har fått över 8.00 i tölt T1.

Vad tycker ni om Sverige?

-Sverige är ett spännande land med gott om duktiga hästmänniskor och fina hästar. Dom hästar som vi fått i träning är väldigt spännande.

Varmt välkomna till Sverige önskar vi på Ishestnews!

 

 

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...