Ny tävlingshäst till Alexandra Montan

Date:

Tónn frá Melkoti och Kári Steinsson. på Landsmót. Foto: Ishestnews/Yvonne Benzian.

 

Margrétarhof ehf på Island köpte nyligen hingsten Tónn frá Melkoti som b la vann YR-klassen på Landsmót 2012 med sin ryttare Kári Steinsson. Margrétarhof ehf ägs och drivs av svenska familjen Montan och de har ett nära samarbete med Reynir Örn Pálmasson. Reynir deltog på Tónn i fyrgångsklassen i förra veckans Meistaradeild (som för övrigt för första gången sändes live på isländsk TV) med fina resultat.Reynir berättar att tanken är att Alexandra ska komma och rida Tónn under våren och kanske prova att kvala honom till Landsmót. Tanken är att den uttrycksfulle fuxhingsten ska exporteras till Sverige såsmåningom.
Tónn, som är fyrgångare, har en totalbedömning på 8.08 och med 9.0 för tölt, trav och spirit. Och i stället för Tónn har Kári Steinsson investerat i en ny häst. Ett skimmelsto som heter Binný frá Björgum. Binný är ett 1. klass sto som haft stora tävlingsframgångar i både femgång, tölt och T2. Stort grattis till både Alexandra och Kári till de nya fina hästarna!

Binný frá Björgum med sin uppfödare Viðar Bragason.
Foto: Ólafía Snælaugsdóttir.

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....