Lyckat SSM i strålande väder

Date:

Ett gäng glada pristagare i femgången. Magnús och Aspar, Alli på Gudberg och Alexandra på Hrói. Foto: Ása Sif Gunnarsdottír
Ett gäng glada pristagare i femgången. Magnús och Aspar, Alli på Gudberg och Alexandra på Hrói.
Foto: Ása Sif Gunnarsdóttir

Efter ett pausår var det dags för Sydsvenska Mästerskapen där cirka 120 startande tävlade i dagarna tre. Vädret var perfekt för tävling. Solen gassade men kyligare vindar gjorde att hästarna mådde bra även om det kanske blev väl varmt under finalsöndagen. Inte ofta termometern står på 20 grader en söndag i april.

Flera tävlande vittnade om att Margaretehof är en alldeles utmärkt tävlingsplats med fin bana och riktigt bra framridningsmöjligheter. Den nya domarhandledningen användes och det flöt på fint med jämna bedömningar.

Stjärnglans var det kring Unn Kroghen och hennes Hrafndynur som bjöd på en uppvisning extraordinaire! Genom mjuk ridning och i ett fint samspel vann både Tölt T1 med 7.95 och fyrgången V1med 7.47. I bägge grenarna fick vi se 9:or av några domare. Läs intervju med Unn här.

Unn Kroghen och Hrafndynyr, Ása Síf Gunnarsdóttír på Kopar och Louise Löfgren på Glói på prisutdelningen i fyrgång.
Unn Kroghen och Hrafndynyr, Ása Síf Gunnarsdóttír på Kopar och Louise Löfgren på Glói på prisutdelningen i fyrgång.

Även Johanna Wingstrand hade en toppenhelg och vann fyrgångskombinationen med Herkules frá Pegasus. I Tölt T1 Ungdom fick de 7.28 och i Fyrgången V1 Ungdom 6.80. Johanna fick även helgens Feather Prize för ungdom. Johanna berättar om helgen här.

Feather Prize vuxen gick till Magnús Skúlason som också vann F1 Femgång på Aspar frá Fróni med 7.26.

Under SSM testade man även den nya Unghästklassen där en sportdomare och en avelsdomare dömer tillsammans med fokus på hästens potential. Man kan tävla i tölt, fyrgång och femgång. Under SSM var det bara två hästar, Hedda från Annehof samt Noi från Brösarpsgården som startade. I tölten sto domarna Nina Bergholtz och Johannes Hoyos ihop på banan medan de senare valde att låta Johannes ge en öppen och uppskattad bedömning från domartornet. Kanske något att fundera över för att få våra tävlingar mer publikvänliga?

Fullständiga resultat hittar du här!

 

Olika intressen! Foto: Ása Sif Gunnardótir
Olika intressen!
Foto: Ása Sif Gunnardótir

 

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...