Lyckad islandskadrilj i Globen

Date:

 

Sista året på Globen!
Sista året på Globen!

I eftermiddags hölls den årliga och mycket populära matinén på Stockholm International Horse Show. Islandshästen representerades med en glittrig kadrilj. Även gamle Mökkur frá Varmalaek fick vara med på ett hörn då han blev hyllad på scenen.
Kadriljen var 16 hästar stor med många svårigheter som tex gaffel 8 o 8 och saxar med en, två och till och med 4 hästar i bredd! Uppvisningen lyckades bra men det hade inte skadat med en bisittande  expertkommentator från islandshästsporten.
En stor eloge till Ylva Hagander och hennes team som i alla år har haft hand om islandshästarrangemangen på Stockholm International Horse Show som förövrigt firar 20-års jubileum i år.

 

Islandskadriljen och familjematinén i sin helhet finns nu att se på SVT Play (länk). Islandshästkadriljen startar vid ungefär 38 minuten. Vid ca 10 minuter kan man även se glittriga vikingar. Sändningen kan bara ses i Sverige.

Share post:

Related articles

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...

Lilly Björsell fick högst poäng i T1 på Sundabakki! Reportage från tävlingsdagen.

Idag, liksom i morgon är det WR-tävlingar på Sundabakki. Ska vi tro att dagens gladaste är young ridern...

Livelänk till hingstshowen i kväll, 13 april kl. 22.00

I kväll, kl. 22.00 svensk tid börjar livestreamingen från årets stora hingst-show på Island. Evenemanget är utsålt och det...