Kval-tävling med extra isländsk touch

Date:

 

Här ska tävlas
Foto: Tom Campbell

10 augusti arrangerar Islandshästföreningen Glaumur i Värmland för första gången en tävling i Geadingakeppni – och ett SM-kval dessutom.

Tack Victoria Österberg för text!

Fart och fläkt, fina hästar och riktigt go stämning, det är vad Glaumur hoppas på när de bjuder in till SM-kvaltävling i Geadingakeppni. Dessutom kommer domarna den här gången att vara lite mer långväga än vanligt.

Valur Valsson från Island ska döma
Foto: Privat

 Domare från Island

Att hitta domare till en kval-tävling samtidigt som det är VM-finaler i Berlin kanske inte var det enklaste uppdraget, men skam den som ger sig. Louise Röjbro i Glaumurs tävlingsgrupp valde att tänka lite utanför boxen.

– Jag har bott på Island och har många goda vänner där, därför tänkte jag att det skadar ju inte att fråga och tidsmässigt tar det inte längre tid för Valur Valsson att ta sig från Island än för Illugi Guðmar Pálsson att åka från Skåne, ja det är väl knappt så det tar längre tid än för Caroline Oddsson att ta sig från Linköping, säger Louise Röjbro.

Men det var inte bara för att fylla domarkvoten som domarna blev något långväga.

– Eftersom det är första gången vi arrangerar en tävling i Geadingakeppni känns det viktigt att lära från dem som kan och att ta hjälp av rutinerade domare som kanske även kan ge oss goda tips och råd för hela arrangemanget, det känns viktigt, säger Glaumurs ordförande Karin Ekbro Wendel.

Nu ser föreningen fram emot att välkomna tävlingsformen Geadingakeppni på den naturnära tävlingsplatsen. Och kanske kan brisen från sjön Fryken bidra till lite extra isländsk känsla.

Nathalie Löfgren, här på Ivar frá Hasaeti har anmält sig till Gaedingakeppnitävlingen
Foto: Victoria Österberg

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...