Fullspäckade dagar då landslaget tränade tillsammans på Bosön

Date:

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

Under två dagar träffades Svenska Islandshästlandslaget för att träna tillsammans på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön på Lidingö, en möjlighet tack vara att Svenska Islandshästförbundet nu är med i Svenska Riksidrottsförbundet. Lagets medlemmar i åldrar från barn till seniorer tränade tillsammans. 

– Det var så roligt att få vara på Bosön, jag är jätteglad för möjligheten, säger Sissel Holmén, landslagets lagledare.

Dagarna var fullspäckade med föreläsningar, teambuilding, grupparbete och träningar.

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

Sissel höll tillsammans med SIFs generalsekreterare Anna Ryberg en information om årets upplägg, uttagningarna och VM. RFs fysioterapeuter stod för funktionell träning och screening av ryttarna. Även idrottspsykologi ingick i programmet med hjälp av Malin Winqrantz. Landslagsveterinären Izabella Granswed höll ett föredrag om att optimera prestation utan att riskera hästarnas hållbarhet. Landslaget fick även information om doping av Ida Kvist från Antidoping Sverige. I övrigt fick deltagarna prova på olika aktiviteter, bland annat rullstolsbasket.

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

– Anna Ryberg och jag har jobbat för den här träffen under flera år, förklarar Sissel, och nu har den äntligen blivit av.

Sissel förklarar vidare att det inte varit fokus på att det var ett mästerskapslag eller att träffen var en engångsföreteelse, utan tanken är att stötta och hjälpa landslagsryttarna genom nya möjligheter.

– Idag finns ju helt andra möjligheter att “ses” regelbundet genom digitala träffar via Teams eller Zoom, förtydligar Sissel. Vi bor i ett avlångt land!

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

Sissel berömmer gruppen på Bosön, alla var generösa och delade med sig till varandra. Och säger att hon tycker att hästsporten är så häftig i och med att man kan träna ihop oavsett ålder eller kön.

– Jag vågar nog säga att träffen är en milstolpe för Sverige som lag

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

 

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....