Featherprize, bästa nation och lite till…

Date:

Ett par priser hamnar lite i skymundan på grund av ovalbanegrenarna är några av de finaste priserna man kan vinna – feather prize för god och harmonisk ridning. I år gick den vinsten till en young rider i Isländska landslaget Máni Hilmersson efter tre supersnygga passläggningar i F1YR A-finalen.

Máni och Prestur i en stensäker pass som slutade i snittpoäng 8,17 Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Dessutom delades the Golden FT Feather ut. Den gick till Jolly Schrenk som under helgen inte alls har varit rädd för att bjuda på sig själv utan blivit en stor publikfavorit med sitt härliga leende. Såhär lyder motiveringen till beslutet som sedan ledde till att Jolly vann.

Jolly Schenk was awarded the golden FT Feather for her performance on Glaesir. She showed suppleness and at the same time strength, collection and lightness. Her horsemanship reflects respect for the horse and friendship. Both Jolly and Glaesir smile.

Jolly och Glæsir. Foto: Sofie/Töltaren

Bästa nation i år blev allas våra älskade Island. Samanlagt tog det Isländska landslaget hem 13 medaljer av de 72 som stod på spel men vi har fått lära oss att det inte är medaljer som räknas utan ett snitt på de två högsta uttagningenspoängen i varje gren och sedan en totalpoäng på det. Sverige tog hem 14 medaljer i sportgrenarna samt 3 avelsmedaljer.

Världens bästa nation! Áfram Island! Foto: Sofie/Töltaren
Några till som var glada att det gått bra på VM!

Dessutom vill vi på IsHestNews tacka alla funktionärer och frivilliga som ställt upp, hållit ordningen perfekt. Vilket jobb – You are all truly amazing!

Tack för allt support och stöd! Under en paus kom alla volontärer in på banan. Häftigt! Foto: Sofie/Töltaren

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....