En fartfylld hästfest – Icelandic Master Challenge

Date:

Fullt ös – ja, så skulle jag nog beskriva Icelandic Master Challenge. Publiken var mycket laddade vilket märktes, mycket energi som späddes på av alltjämt fantastiske Henning Draht som speaker.

_66t3100
Henning in Action! Foto: Jessica Stene http://www.jessicastene.se

Fyrgångsekipagen visade kort tempo tölt, trav, galopp och ökad tölt medans femgångsekipagen visade upp valfritt tempo tölt, trav, galopp och flygande pass. De två sistnämnda visades två sträckor per häst. I fyrgången tävlade Vignir Jonasson – Ivan från Hammarby, Bernt Sverrinsen – Tigull fra Kleiva, Helena Kroghen Adalsteinsson – Kavaler fra Kleiva, Jamila Berg – Toppur frá Auðsholtshjáleigu. Av dessa fantastiska ekipage i världsklass gick Vignir och Bernt vidare till finalen. Bernt berättar att det är som en dröm som slår in men att rida på arenan kräver att han är mer uppmärksam då Tigull också blir mer taggad.

_66t3136
Vignir och Ivan. Foto: Jessica Stene http://www.jessicastene.se

Femgångsekipagen bjöd oss på en riktigt häftig show och visade hur mycket vilja som finns i en islandshäst! Gudmundur “Gummi” Einarsson – Hrimnir från Valnö Gård, Olil Amble – Álfinnur frá Sydra-Gegnisholum, Magnús Skúlason – Simon frá Efri-Rau∂alæk och Pierre Sandsten Hoyos – Neisti fra Kalfholti gjorde upp om de två finalplatserna. Efter Olils och Álfinnurs kraftfulla passläggningar var det inte så konstigt att de gick vidare direkt. Efter mycket överläggande bland domarna gick även Magnus och Simon vidare.

Álfinnur i full fart. Foto: Jessica Stene http://www.jessicastene.se
Álfinnur i full fart. Foto: Jessica Stene http://www.jessicastene.se

Uttagningen var minst sagt rafflande, hästarna bytte av varandra och då de visade en långsida i taget, likt passläggningarna i en femgångsfinal. Det blev inte långtråkigt en sekund! Finalen gick till på samma sätt – ekipagen visade upp tölt, trav och pass eller ökad tölt. Det märktes att hästarna hade gett allt länge, finalen blev lite mindre stabil men ändå spännande, båda passryttarna hade lite problem med varsin passläggning, Bernt hade lite balansproblem i traven så stabilast av dem alla var Vignir och Ivan som tog hem vinsten. På andra plats kom Olil och Alfinnur, tredjeplatsen gick till Bernt och Tigull och Magnus och Simon kom på fjärde plats.

Stort grattis önskar vi på Ishestnews! Mer bilder kommer från ett senare inlägg och film från tävlingen kan du se på www.facebook.com/horsesoficeland

Vignir tackar publiken. Foto: Jessica Stene http://www.jessicastene.se
Vignir tackar publiken. Foto: Jessica Stene http://www.jessicastene.se

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...