Dramatiskt årsmöte i Danska Islandshästförbundet

Date:

DanskFlagga

Den 16:e november hade Danska Islandshästförbundet sitt årsmöte. Samarbetsklimatet i styrelsen och mellan styrelsen och de olika utskotten har under året varit ansträngd, något man snabbt förstod av styrelsens muntliga rapport till medlemmarna. Detta, trots att förhoppningen varit att många nyvinalda i styrelsen det senaste året skulle lösa redan tidigare problem.

Rapporten, föreningens redovisning och budget hann godkännas innan det blev riktigt dramatiskt när ordföranden i klubbkommittén  John V Hansen meddelade att han kandiderade till vice ordförandeposten i konkurrens med Birgitte Jensen, sittande vice ordföranden, och valet blev till John V Hansens fördel. Då valde orföranden för Danska Islandshästförbundet, Torben Haugaard att avgå från sin post.

Till följd av detta så valde även förvaltningskommittén samt ordföranden för avelskommittén Jens Tølbøll och Mortensen att avgå.

Efter en kort paus avbröts mötet och nu kommer ett extra årsmöte att gå av stapeln den 14 december.

Hela situationen är olycklig då Danmark, i samarbete med övriga nordiska länder är värd för Nordiska Mästerskapen 2014 och Världsmästerskapen 2015.

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....