SIFs Sportsektion är med och bildar arbetsgrupp kring Tölt in Harmony

Date:

Tove och Raudur från clinicen på förra Vintermästerskapen. Foto: Yvonne Benzian

Söndagen den 3 mars, dagen efter succén Vintermästerskapens tredje och avgörande deltävling blir det en konferens där man tillsammans med SIFs Sportsektion ska bilda en arbetsgrupp kring Tölt in Harmony. Gruppen ska fortsätta arbeta fram grenen i Sverige. Medlemmarna i arbetsgruppen ska ha olika ansvarsområden och bland annat ska det finnas en länk mellan Island och Sverige. På just Island arbetar man för fullt med att utveckla systergrenen Töltfimi till ett färdigt koncept och det finns en ambition från båda länderna att synkronisera grenarna och sedan presentera resultatet som en tävlingsgren även på större tävlingar och på utomhusbanor.

Många i Sverige har hört av sig och önskat en enklare variant av Tölt in Harmony och kanske också varianter i andra gångarter, eller där man kan välja mellan tölt och trav. Att rida en 8-metersvolt är ju ingen ”piece of cake”.

Just nu diskuterar man även de utritade linjernas vara eller icke vara. Som läget är just nu är linjerna en stor hjälp för både de som tävlar och domarna men i förlängningen kanske man väljer att tävla utan dem. Det gör att ett arbetskrävande moment för arrangören försvinner.

Under Vintermästerskapen kommer det att bli premiär med Tölt in Harmony som en officiell gren. Starten går vid 11-snåret. Tyvärr hinner bara några få ekipage tävla eftersom Vintermästerskapen har blivit en sådan fantastisk framgång med massor av tävlande och ett pressat tidsschema innan prisutdelning och rolig fest.

Share post:

Related articles

Sofia Hallin ponders – A sensitive, calm or just misunderstood horse and what is the difference between Sweden and Iceland?

I got a question about what are the biggest differences between the horses that come from Iceland and...

Interview with Elsa Mandal Hreggvidsdottír about becoming an international breeding judge

Yesterday we congratulated Elsa Mandal Hreggvidsdottír for becoming one of 29 international breeding judges. Today we got...

Bella's riding practice week 11: Now it's galloping! Vary tempo and stride length.

The world's most beautiful gait - gallop. It also does so much good for our horses. This exercise teaches…

Congratulations to Elsa Mandal Hreggvidsdottír who is now an international breed judge within FEIF

Congratulations Elsa that you are now a breed judge within FEIF. There is a lot of hard work behind it to manage...
en_USEnglish