Nytt projekt: Klárir knapar

Date:

Dagbjört Hrund Hjaltadóttir och Thelma Hed-Hjaltadóttir använder självklart hjälm när de rider!

I fjol ramlade ridläraren och tränaren Þórdís Erla Gunnarsdóttir av sin häst så illa att hennes hjälm gick i två delar och hon fick en rejäl hjärnskakning. Det fick henne att tänka efter om hjälmens verkliga betydelse för ryttare och tränare och vad som kunde ha hänt med henne om hon inte haft på sig hjälmen. Ishestnews.se har tidigare uppmärksammat Anna Rebeckas historia som fått en otrolig genomslagskraft på vår sida med nästan 3.000 läsningar!

Þórdís Erla under en clinic 2012.
Foto: Kolla Grétarsdóttir.
Foto: Kolla Grétarsdóttir.

-Det är så viktigt att ryttare på alla nivåer använder hjälm, man vet aldrig när en olycka inträffar. Jag har märkt hur vanligt det är här på Island att både tränare och fritidsryttare slarvar med att använda hjälm och jag ville ta tag i det och starta ett projekt, berättar Þórdís Erla.
– Förra hösten fick jag idén till “Klárir knapar” (Kloka/smarta ryttare). Jag kontaktade flera större företag och hästorganisationer och har fått väldigt bra feedback från dem, berättar Þórdís vidare.
-Nu har jag startat en kampanj med en Facebook-sida där jag fått allt möjligt folk från islandshästvärlden att stöjda projektet och Alla är välkomna att vara med!. Allt man behöver göra är att bli vän med “Klàrir knapar” på Facebook och sätta in en bild på sig själv eller på någon man känner som alltid använder hjälm vid ridning och därmed är en god förebild för “Klárir knapar”.
Alla som postar en bild deltar i vår stora utlottning av hjälmar i slutet av februari, avslutar Þórdís Erla.
Ishestnews stödjer självklart ett sådant här projekt och här är länken till Klárir knapar´s Facebooksida.

Några goda föredömen som stödjer “Klárir knapar”:

Guðmundur Einarsson, Sverige
Stian Pedersen, Norge
Dagbjört och Themla, Sverige

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...