Hnokki frá Fellskoti har fått ny ägare

Date:

Hnokki frá Fellskoti och Hinrik Bragason.
Foto: Sandra Marin

Den brunblacke hingsten Hnokki frá Fellskoti har till slut fått en ny ägare i form av Lars og Mie Mehl på Højgaarden Islandsheste i Danmark. Efter att Hnokki´s förre ägare försatts i konkurs för ett par år sedan har han varit i Danske Bank´s ägo. Hnokki hade stora framgångar redan innan han såldes från Island. B la kom han trea i den 5-åriga hingstklassen på Landsmót 2008 och han var redan då en populär hingst. Sedan han kom till Danmark 2009 har Hnokki ridits och tävlats av den flerfaldige världsmästaren i tölt, Jóhann Skúlason, och tillsammans vann de alla tävlingar de ställde upp i. Flera gånger fick ekipaget över 9.00 i tölt. Hnokki har 5 bedömda avkommor, varav 3 i hög första klass. På sin hemsida skriver Højgaarden att man inom loppet av några veckor kommer att avslöja vem som kommer att rida och träna Hnokki.
Om det blir Jóhann eller någon annan återstår att se. En sak är säker. Jóhann Skúlason verkar inte lida brist på bra tölthästar i sitt stall. Förra helgen vann han töltklassen på Oslo Horse Show på danskfödda stoet Snugg fra Grundet Hus med poängen 8.55.

Share post:

Related articles

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...

Lilly Björsell fick högst poäng i T1 på Sundabakki! Reportage från tävlingsdagen.

Idag, liksom i morgon är det WR-tävlingar på Sundabakki. Ska vi tro att dagens gladaste är young ridern...