Fler hingstar som kommer till Hingsshowen på Stenholmen 30 april

Date:

Ómur frá Kirkjuferjuhjáleigu kommer till Hingstshowen
Ómur frá Kirkjuferjuhjáleigu, en av hingstarna på showen

Då var det dags att presentera nästa grupp hästar som kommer visas på Avelsshowen på Stenholmen den 30. April…

Brallari från Storön är en intressant hingst med riktigt bra tölt, vilket han har bevisat både genom att få 9,0 för tölt på avelsbedömning och gå över 7,0 i T1. Brallari och Robin Haraldsen kommer att glädja oss med sin närvaro på Avelsshowen.

Þorvar frá Hólum har en gedigen stamtavla med hederspremiestoet Þrá frá Hólum som moder och hederspremiehingsten Orri frá Þúfu som far.  Þorvar själv har första klass för avkommor och på avelsshowen kommer vi få se några av hans fina avkommor, bland andra kan vi nämna andra högst bedömda sexåriga stoet 2016, uttrycksfulla Sæla från Prästgården som har 8,37 i totalpoäng.

För att nämna flera hästar med en gedigen stamtavla som kommer att visas på avelsshowen kan vi nämna Töfri från Knutshyttan som är efter Prins från Knutshyttan och Blökk frá Sturluhóli. Töfri har fått hela 9,0 för hals, manke och bog, proportioner och helhetsintryck och 8,49 i totalpoäng.

Hosias fra Engholm är en gulbrun fyrgångshingst med 8,19 i totalpoäng. Hosias har fått 9,0 för tölt, spirit och benkvalitet på avelsbedömning och han är en av de nya hingstarna i Sverige som visas på Avelsshowen.

En anna ny hingst i Sverige är Ómur frá Kirkjuferjuhjáleigu som tidigare har tävlats med framgång på Island av Trausti Þór Guðmundsson. Förutom att vara framgångsrik tävlingshäst har han även en första klass bedömning med 8,20 i totalpoäng.

Flosi från Rooslunda väckte stor uppmärksamhet när han kom tvåa i A-flokk på GKSM förra sommaren med hela 8,69 i poäng. Flosi är en av många tävlingsmeriterade hästar som kommer att visa upp sina talanger på avelsshowen.

Vignir Jónasson har för ett antal år varit en av dom mest framgångsrika avelsryttarna i Sverige. Förutom att vara ryttare är Vignir även uppfödare och på avelsshowen kommer han visa oss ett smakprov av hästar från sin ägna uppfödning som har gårdsnamnet Sundabakka.

Showen börjar kl. 14.00 och beräknas vara slut vid 17:00. Biljetter finns att köpa på Hestur (https://hestur.sifavel.se/)

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...