Fantastiska hästar och visningar på Wången!

Date:

Mozart från Sundsberg. Foto: Jamila Berg,

Högst bedömd blev Mozart från Sundsberg med hela 8.69 för ridegenskaper och med sin fántastiska exteriör på 8.75 blev totalpoängen 8.72. Mozart visade styrka och kraft i alla gångarter. Mozart har verkligen utvecklats till den absoluta toppen ochVignir gjorde en supervisning! Grattis!

Tvåa i 7 år och äldre hingstar blev Seidur från Gröna Gången, visad av Reynir. Seidur höjde sig markant från de tidigare bedömningarna. Han fick fina 8.52 för ridegenskaper och en total på 8.39!

Stjani och Glitra
Stjani och Glitra. Foto: Jamila Berg.
Katina
Kátína i pass. Foto: Jamila Berg.

5 års stoet Kátina från Knutshyttan briljerade med sina enormt stora och flotta gångarter! Exteriör 8.05 och 8.51 för ridegenskaper Totalt 8.33! Uppfödd, tränad och visad av ägaren Gardar Gislason! Kátina är jag övertygad om att vi kommer få se mer av i större sammanhangen.

Vignir och Viking
Vignir och Viking. Foto.: Jamila Berg.

5-års hingsten som alla pratar om heter Viking från Österåker!Med hans fantastiska bedömning Ext: 8.03 Rid: 8.42 Tot: 8.26 (ej visad pass 5.0). Enormt flotta gångarter med hög aktion, smidighet och tempon var han en fröjd för ögat att se på. Även han visad av Vignir Jonason.

Atlas
Viggi och blott 4-åringe Atlas. Foto: Jamila Berg.

Två 4- åringa hingstar som sällan skådats i Sverige! Atlas frá Hvoli importerades till Sverige vis sidan av sin världsberömda mamma Hrydja frá Hvoli 4 månader gammal av som Fam. Wingstrand. Atlas visade stor smidighet, balans, flotta rörelser och en enormt bra pass! Som han belönades med hela 9.0! Den andra 4-åringa hingsten var Solargeisli från Skogstjärnan som visades som 4-g med 9 för allt utom skritt! Enastående prestationer av dessa 4-åriga hingstar och det blir spännande att följa dessa två hingstar i framtiden.

Johanna Berg

bild

 

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....