Avelsshow på Stenholmen den 30. april 

Date:

Sólargeisli från Skogsstjärnan har 9.5 för både tölt och trav. Foto: Ishestnews.se
Sólargeisli från Skogsstjärnan har 9.5 för både tölt och trav.
Foto: Ishestnews.se
SIF-avel bjuder till en festival stämning i ridhuset på Stenholmen den 30.april med många av de bästa hästarna som svensk avel har att erbjuda. Vi kommer få se högt bedömda hingstar och ston, några avelsgårdar kommer presentera sina uppfödningar, avkommogrupper efter högt meriterade hingstar och även unga och lovande hästar som ännu inte är bedömda. Kanske får vi se Sveriges nästa stjärna på sin premiäruppvisning just här? Showen börjar kl. 14:00 och beräknas vara slut vid 17:00.
För att hålla på spänningen kommer programmet presenteras i smakprover. Här presenteras första dosen hästar…
Prins från Knutshyttan är en av världens högst bedömda hingstar med sin enastående exteriör och uttrycksfulla gångarter. Denna gången får vi se Prins tillsammans med några avkommor som även har fått höga bedömningar och bra tävlingsresultat.
Vi kommer få se förra årets högst bedömda femåriga hingst, Sólargeisli från Skogstjärnan som belönades med hela 9,5 för både tölt och trav.
Vi kommer även få se andra högst bedömda femåriga hingsten förra året, Felix från Änghaga som fick 8,41 för ridegenskaper. Felix lillebror, femårige Mambo från Änghaga kommer även göra sin premiär på showen.
Berserkur frá Stykkishólmi har ofta haft stora framgångar på tävlingsbanorna men denna gången kommer han visas upp med några av sina avkommor som har börjat imponera både på avelsbedömningar och tävlingsbanorna.
Toppur frá Auðsholtshjáleigu imponerade stort när han visades som fyraåring på Landsmót på Island. Nu är han i Sverige och kommer visa på avelsshowen vad som krävs för att uppnå hela 8,49 i totalpoäng.
Detta är somsagt ändast en början på en lång lista hästar som kommer visas. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på Hestur (https://hestur.sifavel.se/).

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...