Ett ögonblick…. Jamila Berg

Date:

Foto: Jurgis Rodin.

…… som nyligen öppnat upp en ridutbildning på webben, www.ridtraning.com, som verkar vara ett spännande koncept. Berätta!

-Idén kommer egentligen från min sambo Dijar som själv håller på med crossfit. Där är upplägget vanligt. Man kan nå ut till fler människor.
Har funderat på idén länge, men nu äntligen kom vi igång.
Jag vill att alla ska få möjlighet att träna sig själva och sina hästar på den nivå man befinner sig på. Därför hoppas jag på att kunna bygga en plattform som blir en naturlig plats att komma till och finna inspiration, tips och råd samt träningsupplägg till sig och sin hästs träning.

Vänder sig utbildningen till alla nivåer av ryttare?
-Ja absolut. Ridträning vänder sig till ryttare på alla nivåer och även hästar på alla nivåer. T.ex. så har vi unghäst tips och träning, vuxen häst m.m.

Hur har du tänkt runt upplägget?
-Jag vill att denna tjänst ska vara nära till hands, enkel och ge inspiration i det vardagliga tränandet. En mängd olika övningar och tips, något för alla.
Man får tillgång till en mängd olika videoklipp som beskriver olika övningar man kan använda i sin träning. Sen finns det en sluten grupp på Facebook där du som medlem kan ansluta dig till. Där kan man tillsammans med andra medlemmar diskutera kring övningar och utbyta ideér. Jag är också med och ger feedback. Man kan t.ex. ladda upp en video på sig och sin häst och få direkta och konkreta tips från mig men även andra medlemmar.

Hur tänker du runt en utveckling av detta?
-Vår vision är att skapa en naturlig plattform för kunskap, inspiration, träningsupplägg, övningar och information kring häst och ridträning. Här ska vi samla duktiga ryttare/ tränare som kan skapa bredd i kunskapsbanken. På så sätt kommer vi tillsammans att utveckla ridsporten. Filmbanken fylls hela tiden på och kategoriseras så att man enkelt kan söka sig till den informationen man för tillfället behöver.
Längre fram i tiden blir det också engelska alternativ så att vi kan nå ut till fler. Målet är också att ta in hopp och dressyr för att bredda kunskapsnivån. Vi har mycket att lära av varandra.
Detta är en långsiktig men väldigt seriös plan och jag hoppas på mycket engagemang från hästsporten.

Vad får man för pengarna?
-Du får många övingar och tips, en direkt feedback om så önskas. Ett mycket bra komplement till lektioner och kurser.
I och med att det är ganska nytt och att kunskapsbanken inte är så fylld än så har vi satt priset till 99.-/månaden.

Hur anmäler man sig?
-Man går in på www.ridtraning.com och går till medlem, där gör man ett konto och ansluter sig via PayPal som sköter betalningen.

Ishestnews tackar Jamila och önskar henne och hennes team lycka till! 

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...