VM är igång!

Date:

Nu är Ishestnews på plats i Herning. Solen skiner och stämningen verkar vara på topp. Det känns som att detta VM kan bli riktigt bra. Styrkan i att vara 6 nordiska nationer som tillsammans organiserar tävlingen gör att evenemanget både får mer kraft och mer ekonomiska resurser att tillgå. Det är Danmark, Sverige, Island, Norge, Finland och Föröarna som tillsammans gör VM i Herning 2015.

En virtuell ridtur  och en verklig från olika länder har föregått VM. Det ska symbolisera hur man förr red med tävlingshästarna inför tävlingarna på Island.

Utöver alla fina hästar vi ska få se så kommer det vara en hel del happenings. Musikunderhållning från tre olika länder, en shoppingkväll och en auktion i samarbete med Lauritz.com där man bland mycket annat kan bjuda på betäckning med olika hingstar.

Breeders café Foto: Ishestnews.se
Breeders café
Foto: Ishestnews.se

I Breeders Café samlas de olika ländernas avelsorganisationer och olika uppfödare. Caféet är möblerat med udda härliga soffgrupper och har kristallkronor i taket. Planen är att det också ska vara diskussioner kring avel, även exteriörbedömningarna är i anslutning till caféet.

SIF´s monter i Breeders Café.
SIF´s monter i Breeders Café. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna. Foto: Ishestnews.se
Reklam för auktionerna.
Foto: Ishestnews.se

 

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...