Premiär för PowerGaits!

Date:

I Söndags den 12 mars gick den nya organisationen PowerGaits första tävling av stapeln på Runstens fina anläggning i Grödinge.

I strålande solsken kom cirka 85 ekipage till start, allt ifrån nybörjare till elitryttare fanns på startlistan. Det var många riktigt fina visningar och en härlig stämning inne i ridhuset.

Vi som startat PowerGaits är ett glatt gäng ifrån Södertälje-Nykvarnstrakten, vi har alla varit med i olika föreningar och tävlingsgrupper innan och vi alla tävlar själva på olika nivåer.

Framförallt tycker vi att det är för få tävlingar runt om Stockholmstrakten och vi bestämde oss för att ta tag i det själva. Idéerna flödar av olika roliga upplägg i PowerGaits tävlingsgrupp… Denna gång blev det fokus på lagtävling.

Man tävlade inviduellt men kunde också, om man ville, vara med i ett lag.

Hela 8 lag anmälde sig och OJ vilken positiv respons vi har fått över lagtävlingen. Det var 4-6 ryttare i ett lag, målet var att man skulle ha så låg slutpoäng som möjligt. Uttagningspoängen var den som räknades så kom ekipaget tex 1:a… så fick laget 1 poäng. Vinnare i år blev ”Edebys lag”, med fantastiska 8 poäng, tvåa kom ”lag Zelus” på 15 poäng och trea kom laget ”Hestur med bestur lagur” med 36 poäng. Mer roliga lagtävlingar borde finnas i islandshästsverige!

Härliga funktionärer! Foto: Emma Forsblom

Vi har även jobbat hårt på sponsorfronten och det gjorde att vi kunde dela ut riktigt fina priser.

Allt ifrån ”bästa ekipage”, feather price, ”bästa gubben”, ”yngsta ryttaren”, prispengar, täcken till samtliga vinnare, extra fina rosetter och presentkort till funktionärerna.

Vill passa på att tacka sponsorer, ryttare, publik, domare och funktionärer för en toppendag!

Snart sätter vi oss ner i tävlingsgruppen igen och planerar någon ny tävling, nästa gång kanske på en ovalbana? Kanske i höst? Ses vi? Det hoppas jag!

Vill du följa våra tävlingar? Gilla våran Facebooksida ”PowerGaits”.
Bakom tangentbordet/ Alexandra Jörnegren, PowerGaits tävligsgrupp

Här under kan ni se lite videos ifrån A-finalerna som Birtingur Roan har filmat.

 

Share post:

Related articles

Startlistorna för påskaftons Meistaradeild – 150 meter pass och stilpass

  Nu börjar Mästarcupen Liflands lida mot sitt slut. I morgon, 14.00 isländsk tid och 15.00 svensk tid, är...

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...