Passklubben Skeiðs tävling på Toftinge Gård

Date:

Elsa Mandal Hreggviðsdottir med Flugar frá Hóltsmula 1 i Speedpass. Film: Sofie Fältsjö

Under året har passklubben Skeið arrangerat några av Sveriges största och mest välbesökta passtävlingar. Många deltagande ekipage, finfina resultat och glatt humör har präglat varje tillfälle. I söndags var det dags att knyta ihop tävlingsåret 2016 för klubbens del och årets sista tävling gick av stapeln i strålande solsken på Toftinge Gårds passbana.

Drygt 40 ekipage var anmälda till ”Passkval 4 med trav och galopp”. Nytt för denna tävling var att man, utöver passgrenarna, även arrangerade 150m galopplöp ur startbox samt 100m speedtrav med flygande start. Dagen avslutades även med ”Ryttarrännet”, 100m sprintlöpning på tid, initiativtagare och sponsor av grenen Thorvaldur Arnason. ”Ryttarrännet” fick stor uppmärksamhet på klubbens Facebooksida och det förekom både favoritnomineringar och önskemål om livestreaming. Pressen var stor på de deltagande ryttarna. Den som stod pall för trycket på bästa sätt var Thomas Andersson som efter en hård kamp stod som segrare!

En fantastisk tävlingsdag där både nya passekipage och rutinerade landslagsryttare sporrade varandra till toppenfina prestationer och snabba tider. Det är lika härligt varje gång man ser rutinerade passryttare hjälpa nyfrälsta passekipage in mot sin första start. När det var dags för galopplöp och speedtrav växte glädjen bland publiken. Vi fick se snabba hästar som med glädje utnyttjade den långa passbanan till att sträcka ut ordentligt! Grenar som dessa behövs det fler av och passklubben kommer säkerligen bjuda in till grenar som dessa igen. Ett ekipage som vi tror många minns från dagen var Annika Eriksson som med sin häst Flakkari från Åstorp svävade fram i speedtrav 100m. Till publikens jubel flög de över mållinjen på tiden 13,87 sek.

Passklubben lämnar i och med detta tävlingsåret 2016 bakom sig och vill givetvis ”passa på” att rikta ett stort varmt TACK till de fantastiska sponsorer som under året gjort föreningens arbete och aktiviteter möjliga: Toftinge Gård, Islandshästkonsult, MJ´s Hovslageri, Snäcksjöns Islandshästar, Haffi, Askagården, Marab, uppLEVA och Anjou´s Potatis&Grönsaker. Ett stort varmt TACK även till de underbara eldsjälar som med sin entusiasm och sitt brinnande engagemang varit med och arrangerat våra tävlingar under året. Nu har sista tävlingen för året gått av stapeln… men håll utkik på hemsidan, klubben har en hel del roliga saker på gång!

Vid pennan: Emelie Althén, passklubben Skeið

Helen Råstedt o Ràn från Stensäter kollar banan Foto: Emelie Ahltén

Share post:

Related articles

Startlistorna för påskaftons Meistaradeild – 150 meter pass och stilpass

  Nu börjar Mästarcupen Liflands lida mot sitt slut. I morgon, 14.00 isländsk tid och 15.00 svensk tid, är...

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...