Nu bildas Tölt in Harmony-klubben

Date:

Arbetet med Tölt in Harmony går vidare och en klubb håller på att bildas. Hela styrelsen är vald och nu har förfrågan gått ut till tjugo domare om de vill döma den nya tävlingsformen. Fjorton av dem har redan tackat ja. De domare som fått förfrågan är de sju som dömt eller varit aktiva domarsekreterare under Vintermästerskapen, alla SIF:s FEIF-domare samt alla SIF:s sportdomare som även är Ridinstruktörer (A-instruktörer) eller Ridlärare för Islandshäst.

Tölt in Harmony kommer att presenteras vid FEIF:s seminatium i september. Innan Tölt in Harmony-klubben får en egen hemsida finns all information här.

 

Reynir Adalsteinsson (d.ä.) uppfann ”Töltfimi” och Trausti Thor Gudmundsson, Benni Lindal, Jens Einarson m.fl. har fortsatt Reynirs arbete. Vi kallar ”Töltfimin” för ”Tölt in Harmony” nu när den kommit till Europa. Syftet med ”Tölt in Harmony” är att göra vår sport hästvänligare och hästarna mer ridbara. Det görs bl.a. genom att bedömningen följer ”Utbildningsskalan” och där premieras lösgjordhet både högt och tidigt i hästens utbildning. Att hästen är lösgjord innebär att den är i psykisk och fysisk balans och på så sätt blir vår sport hästvänligare.  I dagsläget finns det tre nivåer som bedöms efter olika kriterier i Utbildningsskalan. På filmen rider Johan Häggberg sin Mist från Lind. Deras program är nivå 2. Kommentarerna på ritten var bland andra: “Det positiva är att hästen går i en bra takt och ekipaget följer den utritade ridvägen rimligt. Vore önskvärt med en jämnare form och bättre bärighet”.

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...

Lilly Björsell fick högst poäng i T1 på Sundabakki! Reportage från tävlingsdagen.

Idag, liksom i morgon är det WR-tävlingar på Sundabakki. Ska vi tro att dagens gladaste är young ridern...