Jämn kamp under årets Lag-SM

Date:

Alla grensegrarna på rad.
Foto: Ulrika Persson

Tack Cathrine Sandberg för fin rapport från årets upplaga av Lag-SM.

Den 28-30 Juli gick Lag-SM 2017 av stapeln på Fors Gård i Riddarhyttan. 14 Lag från vårt avlånga land hade kvalat och ville vara med och kämpa om äran och medaljerna.

Fredagen inleddes med Dressyr, Flaggrace och Trail. Under lördagen fortsatte kampen på ovalbanan med efterföljande Smali och Terräng. Den för året nya grenen Smali blev snabbt en fartfylld publikfavorit. Forsens Eddor hade tagit ett litet grepp om ledningen redan från start med Hrimfaxi Goldies hack i häl. BEST by Vinir inledde fredagen med grenseger i dressyren, men var under eftermiddagen inte lika framgångsrika. Under lördagen klättrade de dock snabbt i resultatlistan upp till en 3:e plats genom grensegrar i de flesta ovalbanegrenarna och en tredje placering i Smali. Ställningen inför söndagens avslutande grenar och Lag-show var jämn. Det skilde bara 1,9 poäng mellan top 3 lagen. Söndagens grenar skulle bli avgörande.

Bronslaget Best by Vinir
Foto: Ulrika Persson

Söndagen började med Speed-pass. Efter Speed-passen hade Forsens Eddor och Hrimfaxi Goldies dragit ifrån. BEST By Vinir tappade medan både Falki och Austur hade kommit ikapp. Genom ytterligare en grenseger i V4 säkerställde BEST by Vinir sin 3:e placering inför Lag-showen. Den slutliga resultatlistan var dock oviss ända fram till prisutdelningen. Forsens Eddor tog hem guldet med en totalpoäng på fantastiska 87,85. Silvermedaljen gick till Hrimfaxi Goldies med 81,65 poäng, Trots 6 grensegrar fick BEST by Vinir nöja sig med Brons med poängen 77,42. Austur plockade hem de röda rosetterna med 75,79 poäng och Falki knep de gröna rosetterna på poängen 75,06.

Nivån på årets upplaga av lag-SM var hög. Eller vad sägs om F2 med 2 ekipage på 5,80, T7 vinst på 6,53, T6 vinst på 6,53. Det fanns många starka ekipage i samtliga grenar. Det levererades flera tider under 8 sekunder i Speed-passen och givetvis toppresultat i Trail, Terräng och Smali. Vill man vara med och slåss om medaljerna har man inte råd att missa för mycket i någon gren, lagen måste prestera på topp i alla.

De enskilda resultaten hittar du på Lag-SMs Facebooksida.

 

 

 

Share post:

Related articles

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...

Lilly Björsell fick högst poäng i T1 på Sundabakki! Reportage från tävlingsdagen.

Idag, liksom i morgon är det WR-tävlingar på Sundabakki. Ska vi tro att dagens gladaste är young ridern...

Livelänk till hingstshowen i kväll, 13 april kl. 22.00

I kväll, kl. 22.00 svensk tid börjar livestreamingen från årets stora hingst-show på Island. Evenemanget är utsålt och det...