Internationella islandshästtävlingar på Elmia 2018

Date:

   
 
 

Magnús Skulason på Valsa från Brösarpsgården under en clinic på Elmia Icelandic Power Show 2017. Foto: Sofie Lahtinen-Carlsson

Det är nu klart att islandshästarna kommer tillbaka till Elmia i oktober 2018 för ännu en hästfest. Programmet för Elmia Icelandic Power Show fylls med ännu fler clinics, shower och tävlingar på hög nivå och i arenan finns utställare som erbjuder allt för islandshästar och ryttare.

Elmia Icelandic Power Show bjuder på internationella tävlingar av högsta klass. Ovalbanan på Elmia fick som första inomhusbana i världen World Ranking-status under tävlingens första dag 2017. Inomhusbanan, som fick positiv respons från ryttare och domare, kommer att byggas upp på samma sätt 2018.

– Inomhusbanan med World Ranking-status gör att evenemanget kommer kunna locka fler internationella toppryttare eftersom de som tävlar här får tillgodose sig sina poäng på en World Ranking-lista. Intresset från våra grannländer och Tyskland är stort, säger Jennie Filipsson Eriksson, tävlingsledare för Elmia Icelandic Power Show.

För 2018 planeras ett ännu större program med tävlingar, clinics, mässa och shower.

– Vi har fått väldigt mycket positiv respons från besökare, utställare, funktionärer och samarbetspartners efter årets världspremiär och vi ser stora möjligheter i att utveckla succén och hästevenemangen på Elmia under 2018, säger Carolina Axelsson, projektledare för Elmia Icelandic Power Show.

Mer information om kvalregler, anmälan och prispengar kommer i februari. Biljetter till hästevenemangen på Elmia släpps i maj 2018.

Elmia Icelandic Power Show arrangeras under helgen den 12-14 oktober 2018 samtidigt som Elmia Scandinavian Horse Show med de stora nationella tävlingarna i hoppning och dressyr den 10-14 oktober.

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...