Hrannar & Arion i topp i A-flokk

Date:

hrannar
Kraftur frá Bringu sonen Hrannar frá Flugumýri II. Ryttaren Eyrún Ýr Pálsdóttir är även hon från Flugumýri. Foto: Jenny Mukka.
ArionPass
Kanonpass! Arion och Daniel i full sula. Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews.se

Nu är uttagningen i A-flokk klar och det är Hrannar frá Flugumýri II som leder klassen med hela 9.06! Tvåa ligger Arion frá Eystra-Fródholti och Daníel Jónsson med poängen 8.96 och trea Örvar frá Gljúfri med 8.83 riden av Jón Óskar Jóhannesson. Tävlingsklasserna på Landsmót håller oerhört hög standard och vi har fått se många fina ritter. Det krävs 8,54 för att ta sig vidare till semifinalen i A-flokk.

emil
Sofia och Emil i trav. Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews.se

I ungdomsklassen leder i skrivnde stund Hafþór Heiðar Birgirsson med stoet Villimey frá Hafnarfirði med poängen 8,62. Svenska ungdomsryttaren Sofia Bengtsson, 16, från Skåne hade kvalat till Landsmót med den fina poängen 8,38 och red i dag till 8,22 på 7-åriga valacken Emil frá Efri-Mýrum.

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...