Förberedelsena för NM pågår för fullt

Date:

De tre klubbarna Stormur, Sleipnir och Eidfaxi jobbar hårt för att arrangera Nordiska Mästerskapen i Eskilstuna i början av augusti. Samma föreningar arrangerade även SM 2011.

–Vi såg SM som ett genrep, förklarar Kia Holmquist, Stormurs ordförande för ishestnews.se. Nu vet vi hur vi ska tänka kring till exempel läktare, publikevenemang, toaletter och matservering. Vi har också sett till att varje landslag får sin egen kontaktperson hos oss.

Kia förklarar vidare att arrangörerna är värdar för alla tävlande där många kommer långväga ifrån. Det ska finnas veterinär på plats även för den som kommer tidigt eller sent och stallarna ska fungera.

På NM ska det finnas något för hela familjen. Även den som inte kan så mycket om islandshästen ska ha behållning av att besöka tävlingen. För barnen finns en hoppborg och man kan åka häst och vagn i omgivningarna. Extra krut kommer att läggas på att göra invigningen festlig.

Ett pausinslag under lördagen är extra spännande, då visas olika töltande hästraser som Peruvian Paso, Saddlebred och töltande ridtravare.

Många har anmält sig till marknadsgatan så det kommer att finnas goda möjligheter för den shoppingsugne. Likaså finns grilltält och till och med ett speciellt NM-öl, framtaget av ett lokalt bryggeri.

– Vi samarbetar med flera företag i trakten och man kan besöka Parken Zoo, Sundbyholms Golf eller gå på ölprovning till ett reducerat pris. Och i år kommer bland annat ryttarfesten att bli något alldeles extra med spännande musiker.

Arrangörerna har beslutat att starta uttagningarna redan på onsdagen eftermiddag, dvs den 1 augusti. Man har även beslutat att inträdet kommer att vara fritt onsdagen.

Det finns många olika boenden reserverade för besökare till NM. Hur du bokar kan du läsa mer om på NM´s hemsida: http://nc2012.se/. Där kan du också följa med i hur förberedelserna går vidare och mer om programmet.

Share post:

Related articles

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...