Ett ögonblick Ester Karoline Bromell, ansvarig att boka ryttare mm till Tölt on Ice

Date:

Ester och tävlingsledaren Carina Andersson på förra årets Tölt och Ice.
Ester och tävlingsledaren Carina Andersson på förra årets Tölt och Ice.

Ester Karoline Broméll äransvarig för att boka ryttare, domare och speaker till Tölt on Ice 2016 i Kungsbacka ishall den 1-2 april

Hur går det?

–  Det går jättebra, de allra flesta är väldigt positiva och jag har inte fått många nej! Det är också fler som hör av sig direkt till mig. Det är mycket mer tryck i år, och vi har redan ett 50-tal ekipage klara. Vi har ökat från 60 till 80 boxar också för att kunna ha en kvaltävling. Alla domare och speaker är klara för tävlingen.

Vilka är det som bjuds in att delta i Tölt on Ice?

–  Det är framför allt de som var med förra året, och de som deltog i VM 2015. Det är väldigt roligt att alla de ryttare som tog sig till A- och B-final förra året kommer tillbaka i år! Det är väldigt hög klass på alla ekipage, många duktiga ryttare med fantastiska hästar. Jag hoppas många tar chansen att se dem här på västkusten, om man till exempel inte hade möjlighet att åka till Herning förra året eller till Landsmót nu i sommar. Ta gärna en titt i startlistan – det finns många toppnamn!

I år har ni utökat tävlingen till både fredag och lördag – varför det?

– För att släppa fram även andra ryttare kommer vi i år också att ha en spännande kvaltävling på fredagskvällen, där fler har möjlighet att kvala in till lördagens tävling om äran och de stora pengarna. Även här är det duktiga ryttare på SM-nivå, som Eva-Karin Bengtsson och Marcus Ljungqvist till exempel, eller andra som vi har fått tips om, till exempel unga ryttare med bra hästar. Som en extra krydda ställer vi ekipage från öst mot väst, Stockholm mot Göteborg! Jag hoppas att både publiken och ryttarna är taggade!

 Vad ser du mest fram emot i år?

– Det ska bli kul att träffa alla positiva människor igen! Stämningen förra året var obeskrivlig! Hoppas att vi kan uppnå det i år igen, och att alla blir nöjda med arrangemanget, oavsett om man kommer som åskådare, utställare, ryttare eller funktionär! Sen hoppas jag få höra publikens fantastiska hejaklack ändå ut till collecting ring igen, det var magiskt!!

Tack Lena Jovén för intervjun

Korta fakta om Ester

–   29 år

–   Isländsk mamma och svensk pappa. ”Jag brukar säga att jag är blandras!”

–    Bor i Hyssna utanför Göteborg

–       Har själv 3,5 egna islandshästar

Mer information genom www.toltonice.com

Biljetter genom www.ticnet.se

Biljetter till fredag 1 april 18:00-21:30, kvaltävling, kostar 100 kr

Biljetter till lördag 2 april 10:00-20:00, huvudtävling, kostar 200 kr

Kombinerad biljett för båda dagarna kostar 250 kr.

 

image003

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...