En summering av SM

Date:

Årets SM är över. Några ryttare åker hem med rosetter andra utan, några med känslan av att ha lyckats och några med känslan av det motsatta. Publiken har bjudits på fina prestationer under SM och i de flesta fall på god ridning – hästarna är oavsett alltid fina 🙂 Ändå var det inga riktiga Wow-upplevelser såsom tidigare år. Publiken tände heller aldrig till och den “riktiga” SM- känslan under finalerna infann sig aldrig. Svårt att veta varför. Tävlingsanläggningen är både toppen och inte toppen, den kräver stora mängder publik, avstånden är stora och kanske blir det för utspritt? Skönt såklart med riktiga faciliteter under tak. Marknadsgatan kändes som en mässa och allt håller sig rent och torrt men problem att få publiken att strömma igenom på rätt sätt.
Ljudet runt banan var också ett problem som ibland blev riktigt jobbigt. Det var svårt att höra vad speakern sa eller fullständigt öronbedövande beroende på vem som pratade.
Helhetsintrycket av årets SM är ändå positivt. Romme Islandshästförening har gjort ett bra jobb och rodde iland arrangemanget på ett tillfredsställande sätt. Nästa gång blir det ännu bättre! Prestationsmässigt så var det bra men inte fantastiskt. Det var ett mellanår helt enkelt. Roligt dock att se så många unga ryttare rida så fint, det lovar gott inför framtiden. Tävlingens “Feather price” för god ridning gick för övrigt till Camilla Hed (senior) och Nathalie Edh (YR). Det får avsluta rapporteringen från SM 2012. På återseende!
/ Eva Lind

20120716-102417.jpg

Share post:

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...