Du, jag och hästarna. Kärlek, svartsjuka, spänning och islandshästar i ny Youtube-serie. Se trailern här.

Date:

Från och med lördag morgon 8.00 är det dags för alla islandshästintresserade att bänka sig framför Youtube. Då släpps nämligen första avsnittet av ”Du, jag och hästarna”, en mockumentär, eller fiktiv dokumentär, i tre delar där varje avsnitt är mellan sju och tio minuter långt. Räkna med hästar, kärlek, svartsjuka och spänning.
Serien är skapad av paret Johanna Berg och Marcus Steenberg, även kända som Jojjo & Mackan på Youtube.

I den helt nya serien får vi följa det gifta paret Sofia och Patrik och deras liv på en islandshästgård. Sofia jobbar heltid på gården och brinner för hästarna. Hon är en glad och energisk kvinna med overall eller ridkläder och hö i håret. Patrik är hennes raka motsats, en ”typisk” ingenjör, välklädd och ordentlig.
– Man kan nästan säga att Patrik först kommer på fjärde plats i deras relation, berättar Johanna. Först kommer hästarna, sen ridhuset och ett skrittband.
– Patrik är dessutom allergisk och tycker att hästar luktar illa. Ja, egentligen gillar han inte ens djur, skrattar Marcus. Men han älskar sin fru!
Räkna med roliga krockar mellan deras olika personligheter.

 

Johanna Berg är som de flesta av oss vet i stort sett född på hästryggen och har vuxit upp på Slätterne Gård med mamma Maria, pappa Kristofer och syster Jamila, alla välkända i islandshästvärlden. Nu pluggar Johanna sista terminen TV-produktion och det första avsnittet av ”Du, jag och hästarna är hennes examensarbete som belönades med högsta betyg.

– Mycket kommer från våra egna liv, men vi har även tagit med sådant som våra vänner berättat för oss, förklarar Johanna.
Johanna fick idén och började skissa och skriva på serien redan 2016.
Även Marcus har haft ett finger med i planeringen av serien som har kommit till helt utan ekonomisk stöttning. Det enda de lånat av skolan är en ljudupptagningsutrustning.

Jojjo och Mackan har över 3.000 prenumeranter på sin Youtube-kanal och över 10.000 som gillar dem på Facebook. Nu hoppas Johanna och Marcus på att även den nya serien ska nå ut till många och skapa igenkänning.
I sommar ska Johanna jobba som skådespelare och ryttare på High Chaparall. Även då planerar Marcus och Johanna att deras följare ska kunna hänga med ”på jobbet”.

Nu ser vi fram emot lördag morgon och det första avsnittet. Del två och tre släpps med en veckas mellanrum.

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...