Lyckad hästfest i Mönsterås

Date:

 

amr

bmr

cmr

Söndagen den 12 maj genomfördes islandshästföreningen Strokkurs första majkeppni. I strålande solsken tävlade 56 ekipage om fina priser sänkta av sponsorer. Dagens höjdpunkter var barnklassen med ledare och lotteriet där man kunde vinna betäckningar med de högt bedömda hingstarna Mars frá Feti och Glampi från Snararp.

Tävlingen lockade allt från nybörjare och små barn till elitryttare. Domaren Anna Funni Jonasson tilldelade Hampus Tedefalk Nygren och Emelie Josefsson de hedervärda feather light-priserna för god och harmonisk ridning.

– En succé som vi absolut kommer att göra om, säger Sara Pettersson som är en av dem som har arbetat fram konceptet med majkeppnin.

Share post:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...