Horsemanager – speciellt för hästverksamhet

Date:

Ishestnews fick en pressrelease från Jonas Bring där han berättade om en ny modul på programmet Horsemanager. Det hela lät så spännande att vi beslöt oss för att fråga Jonas lite mer om varför han överhuvudtaget utvecklade Horsemanager.

– Programmet kom till efter en fråga från Stuteri Stenholmen.  När de började exportera semin krävde EU-reglerna att alla händelser kring seminhanteringen skulle journalföras och vara spårbara. Det blev för tungt att göra manuellt. Stenholmen vände sig till mig för att få hjälp.

Sagt och gjort, Jonas började utveckla webbtjänsten Horsemanager. Efter att antal års användning inom semin började man ifrågasätta administrationsarbetet kring ridskolan.

– Vi träffades och jag förslog en ny modul i Horsemanager, berättar Jonas. Jag gick igenom vad som fanns på marknaden men alternativen var gammalmodiga och tungrodda.

– Ridskoledelen tar över en hel del av administrationen från personalen, förtydligar Jonas. Eleverna loggar själva in och sköter avbokningar, ingenridningar, anmälan till aktiviteter, betalningar, delfakturor och annat. Det ökar servicen mot eleven och sparar en massa arbetstid för personalen.

I dagsläget är Horsemanager ett webbaserat administrationssysstem för hästverksamheter. Den innehåller en gratisdel som främst vänder sig till inackorderingsstall, instruktörer, avelsverksamheter, hingststationer och träningsstall. Grundkomponenterna som är journalföring, uppdragshantering och fakturering.

De moduler som hanterar seminverksamhet och ridskola är betalmoduler men kan testas gratis de tre första månaderna.

Och nu finns även ett helt nytt tillägg i gratisdelen, speciellt anpassat för att hjälpa instruktörer som håller privatlektioner.

– För ett antal år sedan höll jag själv privatlektioner i liten skala. Dessvärre kom jag aldrig ihåg vad jag sagt till eleven gången innan så jag fick alltid börja med att fråga vad de fått uppgift att träna på, skrattar Jonas. Det var lite pinsamt så jag började anteckna och insåg att eleverna inte heller riktigt kom ihåg vad de skulle göra. När jag började skicka ut mail med ridläxa efter varje lektion steg elevernas inlärningskurva markant.

Det är en av funktionerna som tagits in i Horsemanagers del för privatlektioner.

Instruktören får dessutom hjälp att hantera betalningen. Han eller hon kan välja att maila ut ett kvitto direkt, skapa en faktura eller låta betalning ske på annat sätt. Vill man inte fakturera varje lektion kan man välja att det ska faktureras senare.

 

Eftersom instruktören knappast har med datorn finns en mobilanpassad sajt där instruktören enkelt skriver ridläxan, gärna samtidigt som lektionen sammanfattas med eleven. Välj betalningsätt och spara så är allt klart. Ridläxa samt faktura eller kvitto mailas av Horsemanager till eleven.

– Ifall man vill slippa att bocka av betalningar och fakturor så finns ett tillval till Horsemanager som gör att fakturorna skrivs ut med OCR-blankett och att betalningarna bockas av, säger Jonas. För det tillvalet får man betala 2000:- /år + moms.

Jonas betonar också att det är lätt att komma igång med Horsemanager. Det finns flera ”hjälpfilmer” som visar de olika momenten. I och med att programmet är en webbtjänst så behövs bara en dator och Internetuppkoppling.

För den som vill veta mer finns www.horsemanager.se

Vi på Ishestnews tycker det är toppen med ett administrativt program för branschen utvecklat av någon som själv håller på med häst.

 

 

 

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...